Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СЕДА КОСА

Коса јој је СЕДА још од средње школе, а тек са 40 година је скупила храброст да је покаже (ФОТО)

Ова жена је упознала групу жена онлајн, која ју је уверила да нема чега да се стиди, па се и због њих одлучила да се поздрави са бојом за косу.

1618397250_seda-kosa.JPG
Фото: Принтскрин / Инстаграм / silverstrandsofglitter
Oglas

Четрдесетогодишња Витни Личти из Калифорније своју седу косу почела је да прикрива бојом још у средњој школи, а због одржавања боје фризерски салон је више од 20 година посећивала сваке три недеље.

Пола живота стидела се седих власи, све до пре две године кад је на Инстаграму пронашла групу жена које су имале исти проблем, па су се међусобно охрабривале да покажу своје седе.

Прочитајте још: Шта нисмо знали о шампонирању? Тајна лепе косе

У октобру 2019. Витни се одлучила да се опрости од фарбе за косу и штетних хемикалија које је на главу наносила више од две деценије, па је напокон пустила да јој израсте њена природна боја. А кад је након толико година видела како изгледа, одушевиле су је, каже, нијансе сиве и беле.

Сад Витни на Инстаграму поносно дели фотографије са седом косом, а њене постове прати 38.000 корисника који јој свакодневно шаљу охрабрујуће поруке. 

- Схватила сам да ниједна моја мисао о "грозним седим власима" заправо није била моја и да сам годинама искључиво због туђих коментара осећала срам због седе косе - рекла је за Метро.

Прочитајте још: Савети стручњака: Ево на колико месеци треба да купујете нови веш

Испричала је и како је онлајн упознала "хрпу одличних људи који су је уверили да нема чега да се срами", па је делимично и због њих фарбама за косу одлучила рећи збогом.  

- Увек сам замишљала да ми је коса испод боје бела или ми се тако чинило кад би ми израстак порастао - рекла је, а њена природна седа у две нијансе ју је позитивно изненадила, па се сад весели и најмањем расту својих сивкастих локни.

Прочитајте још: ТРУДНА докторка на ТикТоку показала како да труднице ПРАВИЛНО вежу појас у аутомобилу (ВИДЕО)

Свима који су у сличној ситуацији и стиде се својих седих, без обзира на старост, Витни саветује да себи не стварају притисак због пуштања седих и да је у реду и ако схвате да нису спремни да се одрекну фарбања косе.

- Важно је само волети себе и осећати се што боље у својој кожи и схватити да се сви са својим комплексима различито носимо - рекла је Витни, а напомиње и да јој је жао што није и пре радила ствари на свој начин, не марећи за туђе мишљење: али "боље икад него никад".

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas