Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БАКИНА КУХИЊА

Краљица међу чоколадним тортама: Данас правимо РЕФОРМУ (ФОТО/ВИДЕО)

Права торта за празничне дане, а и једна од омиљених већине људи.

1609573354_20210101_103857.jpg
Фото: Приватна архива
Oglas

Потребно је:

  • 16 јаја
  • 300 гр чоколаде за кување
  • 250 гр маслаца (може маргарин)
  • 300 гр млевених ораха
  • 150 гр шећера у праху
  • 4 кашике брашна
  • 2 крем шлага од чоколаде за украшавање

Прочитајте још: Доручак за пожелети: Фине мекане лепиње са кромпиром за добро јутро

Припрема:

Умутити 8 беланаца са 50 гр шећера у чврст шне додати 2 кашике брашна и 100 гр млевених ораха.

Добро изједначити и истрести у плех од рерне обложен пек папиром. Пећи 15-20 мин. на 180 степени Ц. За другу кору умутити поново исто и испећи још једну корицу, па кад се прохладе пресећи на пола да се добију 4 корице.

Фото: Приватна архива

У преостала жуманца додати 50 гр шећера у праху, па их пенасто умутити и ставити на пару да се згусну. Пред крај додати 200 гр чоколаде и изједначити. Склонити са паре и добро охладити. 

Прочитајте још: Кандидат за МИШЕЛИНОВУ звездицу: У Београду може да се поједе слаткиш какав не постоји нигде на свету (ВИДЕО)

Фото: Приватна архива

И маслац пенасто умутити, па га сјединити са чоколадним делом. Добро миксером све измиксати да се добије фина пенаста крема.

Прочитајте још: Укус детињства: Рецепт за посне ВАНИЛИЦЕ са орасима (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Приватна архива

Сваку корицу премазати кремом осим последње. Оставити крема мало за делове са стране.

Прочитајте још: Два у један: СЛАДОЛЕД торта бела као снег (РЕЦЕПТ)

Фото: Приватна архива

Умутити шлаг крему и украсити шприцом, посути чоколадним мрвицама.

Прочитајте још: ЗАБАВА ЗА ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ: Направите прелепу новогодишњу слатку јелку (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Приватна архива

Добро охладити. Најбоље је да направите дан раније и да онда уживате у најбољој чоколадној торти.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas