Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
УРЕЂЕЊЕ

Кухиња у скандинавском стилу: Минималистички стил за максималана јела

Колико год на први поглед деловале непрактично, јер се лакше прљају, кухиње у белој боји препорука су великог броја дизајнера ентеријера.

1615542039_Depositphotos_4668895_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Могу бити потпуно беле, односно такве да су им буквално сви елементи те боје, а могу да имају и радну плочу у црној или боји дрвета.

Прочитајте још: Време је за: ПРОЛЕЋНУ ЧИСТКУ! Овим комадима је сигурно истекао РОК ТРАЈАЊА иако тога нисте свесни

Ако се одлучите за комбинацију са црном, било да је реч о мермеру, дрвету или неком вештачком материјалу, ваша кухиња ће деловати елегантније, а донекле и строжије, поготово ако површине у контрастној боји имају високи сјај. С друге стране, светла боја дрвета учиниће кухињу нежнијом и више попут оних уређених у скандинавском стилу.

Ормарићи са високим сјајем и модене плочице

Висећи елементи могу бити дводелни, са доњом полицом у пескираном стаклу, а горњом затвореном, белом. У том случају нека доњи делови кухиње, испод радне плоче, буду потпуно бели, као и расвета и барске столице.

Прочитајте још: Боје које по ФЕНГ ШУИЈУ доносе лошу енергију: Ове елементе одмах морате избацити из купатила

Популарне су и кухиње налик старинским, са креденцима и стакленим површинама уоквиреним дрвеним рамовима, кроз које се види садржај висећег елемента, али и потпуно “затворене” и равне површине, без ручкица за отварање (померају се само притиском на магнет), иза којих се уопште не назире шта се налази.

Старинске кухиње са креденцима и рамовима...

У њима ћете, баш као некада у детињству када сте се играли меморије, са картицама са сликама окренутим наопачке, на једнобојну страну, само визуелно памтити шта се иза ког дела налази и тиме се руководити.

Прочитајте још: Поново је дом канцеларија: Седам правила како да преживите рад од куће

Скандинавски стил је непревазиђен Фото: Депозит

За коју год од комбинација да се одлучите, одлично ће се уклопити мали кућни апарати у белој боји, са тек понеким детаљем у пастелној нијанси. Уградне индукционе плоче као створене су за кухињско “острво” које ће, са оваквим шпоретом, изгледати потпуно минималистички. Исти ефекат постиже се уградним рернама, у висини очију, на затвореним висећим деловима.

Прочитајте још: "Уштините се" у струку, заволите уске сукње: Модни савети за ниске девојке (ФОТО)

На патос можете ставити светле плочице, већих димензија, али и бродски под, па и мањи ћилим, а уколико имате природно осветљење, ставите на прозор танке, готово неприметне завесе беле боје, или се одлучите само за ролетне.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas