· · Коментари: 0
ТАЈНЕ ИЗ КУХИЊЕ

После овог текста КУХИЊСКЕ ГРЕШКЕ, које вероватно правите, постаће прошлост

Само зато што неке ствари одувек радите на исти начин не значи да користите најбољу методу.

1617468725_pot-544071_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

Нажалост, за већину ствари вероватно ни не знате да их радите погрешно. Али без бриге – у наставку прочитајте које су најчешће кухињске грешке које можда правите и којим једноставним триковима их можете исправити.

Чување зачинског биља

Ако зачинско биље попут босиљка, першуна и коријандера држите у пластичној кесици у којој сте их и купили, заправо убрзавате време које је потребно да ваши зачини омекшају и иструну. Након што сте куповно биље испрали под млазом воде, осушите га и одложите у стаклену посуду у коју сте претходно додали мало воде (баш попут букета цвећа). Босиљак би свакако требало да држите изван фрижидера како би спречили да поприми црну боју, али остали зачини су сигурни у фрижидеру док год их нежно прекријете пластичном кесом.

Прочитајте још: ТРИК који ће вам помоћи да сачувате СВЕЖИНУ авокада после првог сечења

Чување хране у конзервама

Када отворите конзерву пасуља део ће увек остати залепљен за дно и једини начин да дођете до њега је коришћење кашике или других кухињских помагала. Али ако конзерве држите наопачке сав садржај ће се скупити на поклопцу, а када отворите конзерву све ће без проблема испасти из конзерве.

Прочитајте још: Да ли много СОЛИМО ХРАНУ? Ова количина соли је довољна на дневном нивоу

Отварање банана

Ако банану отварате од врха према доле, радите то на погрешан начин! Већину времена ова метода делује, али повремено ћете наићи на тврдоглаву банану која не жели да се отвори, па ћете овом методом само уништити њен крај. Уосталом, занимљива чињеница је да мајмуни гуле банане од дна према врху, а будући да су они стручњаци када је реч о бананама можда би овај пут требало да користите њихову методу.

Прочитајте још: Како да очисите ГЛАВУ ТУША да засија: Направите смесу од два састојка

Цепање алуминијумске фолије

Колико вам је позната следећа ситуација – желите да отцепите комад алуминијумске фолије али ролна је "оживела", откотрљала се и настао је прави хаос у вашој кухињи! Међутим, ако мало проучите кутију виђећете како на њој постоје урези намењени управо цепању фолије. На овај начин кутија ће задржати ролну алуминијумске фолије, а ви ћете моћи откинути тачно онолико колико вам треба.

Прочитајте још: Зашто је добро да убаците АСПИРИН у веш-машину: Постоји добар разлог!

Чишћење микроталасне

Већина људи би вероватно радије посетила зубара него очистила унутрашњост своје микроталасне. Ако се проналазите у овом опису, можете себи олакшати живот тако што ћете у микроталасну ставити натопљен сунђер, а затим је упалите на један минут. Влага која ће за то време испаравати натопиће загорену прљавштину коју ћете затим лакше моћи да обришете.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.