Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
кување

Куварица Диди је са само 7 година умесила први хлеб, а сад нам преноси тајне кувања

Куварица Дина Ђекић каже да се љубав према кувању осети у сваком спремљеном јелу.

1613735896_Capture.PNG
Фото: Инстаграм/ Дидy китцхен
Oglas

Дина је са само 7 година умесила први хлеб, а онда су идеје кренуле да навиру. Сада је кување и учење других да кувају њен свет.

Како почиње прича младе куварице Дине?

- Моја љубав према кувању почиње јако рано. Још као дете сам волела да гледам шта се и како прави, а у глави сам увек имала идеје како би то још могло да се направи да буде укусније. Са 7 година сам замесила први хлеб, направила питу са домаћим корама... Успели су и пита и хлеб, што значи да моје гледање није било узалудно - каже нам Дина.

Сада Дина рецепете и савете у вези са кувањем поставља на Инстаграм профилу Дидy китцхен.

О кувању
- Мислим да се човек роди са љубављу према кувању, према храни. Јер кување је љубав и она се осети у сваком спремљеном јелу. Та љубав ми даје инспирацију и жељу да увек смислим нешто ново, нешто другачије.

Воли да спрема све осим морских плодова.

- Када бих морала да кажем шта ми је омиљено и шта највише волим да спремам мозда би то била теста, јер прво што сам направила било је од теста. Теста за хлеб, разна пецива, лисната теста. 

Дина није ни помишљала да ће је неко питати за  рецепт. А када је видела колико је људи прати и жели да направи то што и она  узела је вагицу и мерицу. Тада почиње све да мери и пише тачне рецепте.

Увек је ту да помогне свима који је питају за савет.

Жеља да направи сајт

Савети за почетнике
- Савет за све који тек желе да се упусте у ову лепу кулинарску авантуру је да прате своје укусе, да се препусте, јер кување је љубав. Кад једном кренеш, нема стајања. Нема већег задовољства него кад видите како вама драге особе слатко клопају оно шта сте им спремили.  Препустите се, сигурна сам да ће вам се допасти и да ћете уживати - каже нам Дина.

- Идеја ми је била да свако ко никад није ништа скувао или умесио може уз помоћ детаљно написаног рецепта, са сликама припреме, да спреми баш све што пожели. Успела сам баш у томе. Много жена је почело да кува, меси. Месиле су са мном први хлеб, пецива, палачинке као и многа друга јела. Моје највеће изненађење је њихова жеља да направе питу са домаћим корама. Толико порука сам за питу добила да сам на крају и снимила цео поступак. Већ следећи дан су почеле да пристижу слике првих пита из свих крајева света.

- Свакодневно добијам поруке у којима ми се захваљују на свему, као и слике свега шта су све лепо спремали по мојим рецептима. Заиста је диван осећај када успете баш оно шта сте замислили и када видите колико су вам људи захвални за све шта радите.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas