Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВРШЕНА ВЕЧЕРА

ЛАГАНА вечера по мери свих укућана: ВАЗДУШАСТИ ПУЖИЋИ са сиром и спанаћем (ФОТО/РЕЦЕПТ)

Испеците савршену вечеру за свега 20 минута након претходне припреме

1623865755_puzici.png
Фото: InstagramScreenShot/kuvanje_sa_ninom
Oglas

Вечера по мери свих укућана није тжак задатак за сваку домаћицу уколико има савршен рецепт, као што је овај који вам доносимо. Прионите на посао и направите домаће пужиже са сиром и спанаћем за савршену вечеру.

Прочитајте још: МЕД ОД БОРОВИХ ИГЛИЦА - традиционалан рецепт: Пуне су витамина Ц, подижу имунитет и ослобађају вас упорног кашља! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Пужићи са спанаћем и сиром

Састојци: 

  • 250 милилитара млаке воде
  • 2 кашичице шећера
  • 1 кашичица соли
  • 1 квасац у кесици
  • око 500 грама брашна
  • 120 грама растопљеног маслаца
  • 1 жуманац
  • сусам.

Фил за пужиће:

Прочитајте још: Овај НАПИТАК јачи је и од ЈАБУКОВОГ СИРЋЕТА: Истопите масне наслаге и спремите се за лето уз једноставан ТРИК!

  • 300 грама спанаћа
  • 300 грама сира
  • 2 кашике уља
  • 100 милилитара киселог млека

Припрема:

Помешајте квасац са шећером и мало воде. Оставите да надође. Помешати брашно, со и истопљен маслац. Додате нарастао квасац и остатак воде. Умесите тесто. Оставите 30 мин да надође. Поделите на два дела и развучете у облик 2 одвојена правоугаоника. 

Прочитајте још: Шест полицијских возила испред Северининог стана: Провалници упали у певачицин дом, увиђај у току

За фил скувате спанаћ и процедите, пимешате га са сиром, киселим млеком и уљем. Поделите на два дела. Једну половину мажете преко прве половине теста, пребаците другу половину и намажете остатак фила. Увијете у ролат. Сечете ролнице и ређате у плех.

Прочитајте још: Шта се догоди са вашим телом када не пијете довољно воде?

Оставите још 10 мин да надођу, премажете их жуманцетом и поспете сусамом. Печете 20мин на 220 степени.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas