Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
маникир

ЛАК НА НОКТИМА се љушти већ након ДВА ДАНА? Ево како да то ИЗБЕГНЕТЕ

Лак на ноктима обично кратко траје и често почиње да пуца након само једног дана. Постоји неколико трикова како да продужимо његово трајање.

1597655983_nails-865121_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Руке су нам стално у додиру са водом, посебно лети. Управо то скраћује трајање лака на ноктима. При врховима почиње да пуца или да се љушти и већ је време за ново лакирање.

Прочитајте још: Имамо ИДЕАЛНО место за летовање, СВЕ УКЉУЧЕНО, а уз један УСЛОВ - добијате ПОПУСТ (ФОТО)

Како да то спречимо?

Фото: Пиxабаy

На почетку је потребно очистити нокте ацетоном, чак и ако немате лак на ноктима јер је потребно уклонити уље које је природно присутно на ноктима. То уље се најчешће преноси с јагодица прстију о отежава лакирање ноктију.

Пре лакирања избегавајте додир са водом.

Пре самог лакирања избегавати додир са водом. Нокти апсорбују воду и тако се мало шире због чега долази до пуцања лака.

Није препоручљиво да корисимо лакове старије од годину дана јер тада почињу да мењају структуру. Тако настају мале грудвице приликом наношења и на крају доводи до пуцања.

Прочитајте још: Овако су МАСКАРУ наносиле НАШЕ БАКЕ И ДИВЕ ЗЛАТНОГ ХОЛИВУДА: Шта жене данас раде погрешно?

Такође, већина нас протресе бочицу пре коришћења, а то не треба јер се стварају мехурићи.

Редовно користите уље за заноктице.
Фото: Пиxабаy

Базни лак

Овај део у лакирању се чини као неважан, али је заправо јако битан и представља темељ лакирања ноктију. Он омогућује боље приањање слојева лака који долазе. 

Слојеви лака

Слојеви при лакирању треба да буду танки. Што су слојеви тањи и што је дуже времена потребно да се осуше то ће лак дуже трајати. Идеално је сачекати од 5 до 10 минутра између слојева.

Прочитајте још: ДОМАЋЕ МАСКЕ које ће ОШТЕЋЕНОЈ КОСИ помоћи да врати ЗДРАВ И ЛЕП ИЗГЛЕД

Приликом наношења лака, пазите да четкицом пређете врх нокта.

Надлак

Код наношења надлака, врло је важно да га нанесемо искључиво на нокте јер ако пређе мало са стране, на заноктице, лак ће се подизати и пуцати. Ако се то и догоди, потребно је уклонити га, можете користити штапић за уши и ацетон.

 Надлак се може наносити сваког дана како би сам лак дуже трајао.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas