Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НОКТИ

ЛАКО ЈЕ! ЕВО како се сами можете решити ЗАНОКТИЦА

Заноктице нису само естетички проблем

Depositphotos_72869417_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Правилна нега ноктију подразумева и адекватну негу коже око ноктне плоче, тачније заноктица, што представља саставни део сваког доброг маникир третмана. 

Прочитајте још: ОБЛИКУЈТЕ ОБРВЕ уз веома једноставан ТРИК: Потребна вам је само оловка или четкица (ВИДЕО)

Никако врела вода
Руке морамо да перемо, али ако то радимо више од десет пута дневно, не гине нам дерматитис, чији су симптоми црвенило, свраб и перутање. Да се то не би догодило, руке немојте прати врелом водом јер она моментално извлачи сву влагу из коже. Користите благе сапуне, најбоље с глицерином и после сваког прања добро обришите руке меканим пешкиром. Притом пазите да вам кожа око ноктију не остане влажна.

Заноктице руже сваку руку, чак и кад имате лепе и лепо намазане нокте, изгледаћете неуредно и запуштено. Али није проблем само у естетици. Морају да се лече како не би дошло до инфекције, што води у гнојну упалу, која је изразито непријатна и болна и може довести чак и до губитка нокта.

Прочитајте још: Носите га и уз ПАТИКЕ и уз ПОТПЕТИЦЕ! Да ли знате шта је МУСТ ХАВЕ ове сезоне?! (Фото)

Занемаривање заноктица може довести до губитка нокта

Лечење је лако, а првенствено се морате одрећи лоших навика и усвојити оне добре. Одмах морате престати са грицкањем ноктију и заноктица.

Прочитајте још: О, НЕ! У моду се враћају ВРУЋЕ МУШКЕ ПАНТАЛОНЕ и жене НИСУ СРЕЋНЕ због тога

Крему против заноктица можете направити сами. Ево рецепта:

Једну кашичицу глине, кашичицу маслиновог уља и три капи етеричног уља лаванде мешајте док не добијете кремасту масу. Крему чувајте у стерилној теглици, а користите је једном дневно.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas