· · Коментари: 0
ТУРИСТИЧКА АТРАКЦИЈА

Легенда о уклетој стази: Парови који овуда прошетају раскинуће своје везе или бракове (ВИДЕО)

Да ли бисте прошетали уклетом стазом?

1617391789_Ukleta-staza.jpg
Фото: Принтскрин / Yоу Тубе / теацхер ју yонгин

Шеталиште унутар краљевске палате Деоксу, камени пут дуг 1,1 километар, пре неколико година је отворено за јавност након 60 година и посетиоцима ће пружити увид у последње краљевство Јужне Кореје.

Прочитајте још: Да ли сте чули за "Црвену плажу"? Интересантно место које нема везе ни са купањем ни са сунчањем!

Британска амбасада
На западној граници тог зида налазила се британска амбасада у Сеулу, због чега је на шеталишту од 1950. године постојао прекид од 170 метара.

Сто година након смрти краља Гојонга, претпоследњег владара последњег корејског краљевства Џосеон, у срцу Сеула је отворена чувена стаза уз камени зид који окружује палату.

Након три године рада са владом Сеула, британска амбасада се одрекла 100 метара блокираног пута, па је шеталиште, познато и као Долдамгил, отворено за јавност након реновирања.

Прочитајте још: Велики океански пут: 243 километра фасцинантне историје и најлепших крајолика Аустралије (ВИДЕО)

Легенда каже да ће сваки пар који прошета том стазом раскинути своју везу или брак.

Верује се да легенда потиче од времена када је сеулски Породични суд био уз пешачку стазу, наводи агенција Јонап.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.