· · Коментари: 0
ПРОСТАТА

Лекари коначно имају одговор на питање које занима мушкарце: Шта је боље, мање или више секса?

Доктори у САД су проверили теорију да ли премало и превише ејакулације смањује или повећава ризик од рака простате.

1614073390_Depositphotos_220727432_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Према резултатима до сада највеће студије у САД, чести сексуални односи или мастурбација заштите мушкарце од настанка рака простате.

Прочитајте још: РУСКИ кардиолог Михајлович открива тајну дуговечности СРБИМА: Шест вежби за ЗДРАВУ КИЧМУ и у десетој деценији живота

Испитивање које је трајало више од осам година и обухватило скоро 30.000 мушкараца показује да они који више ејакулирају имају мање изгледа да добију рак простате. У групи испитаника са најучесталијом ејакулацијом (око 21 пут месечно) ризик од настанка рака смањен је за око трећину у поређењу са мушкарцима који ејакулирају само седам пута месечно.

Што више ејакулација - мање шансе да се добије канцер простате

Др Мајкл Лаицман и сарадници из Националног института за здравље САД, овим истраживањем практично су побили дуго одржавану теорију према којој велика учесталост ејакулације повећава ризик од настанка рака простате.

Прочитајте још: У овоме је ЦАКА! Никада не треба да чекате да ОСЕТИТЕ ГЛАД и ИЗГУБИЋЕТЕ КИЛОГРАМЕ

Ипак, предстоји дугачак пут до потпуне потврде налаза овог истраживања, истиче др Грејем Гилес, вођа сличног испитивања у Аустралији које је укључило 1.500 мушкараца са раком простате.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.