Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
УСНЕ

ЛЕКАРИ СУ РЕКЛИ: Ових 9 ствари морате да знате пре него што одлучите да ПОВЕЋАТЕ УСНЕ

Желите да повећате усне? Прво прочитајте препоруке дерматолога-козметичара са дугогодишњим искуством.

1600509858_Depositphotos_83001722_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Лепе и пуне усне бришу неколико година. Међутим, данас усне не повећавају само средовечне жене, већ и младе девојке. У ствари, тренд је да све више младих пацијената прибегавају “пуњењу” усана. О ризицима и реалности коју би требало да знате пре "сусрета" са иглом, открива вам специјалиста са дугогодишњим искуством.

Пронађите доброг стручњака

Избор специјалисте треба одговорно третирати. Ако дипломе и уверења о завршетку релевантних курсева не висе у канцеларији, немојте се устручавати да питате да их видите. Али то није довољно: између вас и вашег лекара мора да постоји поверење.

Формулишите своја очекивања

Разговарајте са својим лекаром и детаљно објасните шта желите. Реците лекару какве усне желите, а добар стручњак ц́е проценити размере вашег лица и предложити исправке у складу са вашим појединачним параметрима. Уосталом, главни проблем је да након ињекције, треба да наставите да изгледате природно.

Прочитајте још: БИЗАРНО ИЛИ НЕ? Овај нови тренд је ЗАПАЛИО друштвене мреже (ФОТО)

Уверите се да повећање усана нема никакве контраиндикације

Повећање усана може погоршати стање болесника са хроничним болестима, може изазвати инфламацију коже, дијабетес, алергије на компоненте, до проблемиа са згрушавањем крви. Усне не би требало да третирате уколико сте трудни, дојите и имате мање од 18 година. Поред тога, ињекције се не препоручује ако сте имали херпес на уснама пре мање од шест месеци.

Фото: Депозит

Понашајте се у складу са упутствима лекара

Пре поступка уздржите се од топлих напитака, алкохола, лекова који разређују крв. Најмање три сата пре третмана не примењујте козметику на уснама. Такође, после третмана неко време морате да избегавате топле напитке, купање у кади, сауну, соларијум, интензивне тренинге, па чак и страствене пољупце. Не планирајте поступак у првим данима циклуса.
То је због чињенице да је током овог периода организам осетљивијии и отоци су неколико пута вец́и. Тако да ц́е сама процедура и период опоравка бити много болнији него иначе.

Прочитајте још: Увек ИСПИРАТЕ УСТА након прања зуба? ПРЕСТАНИТЕ! Можете направити ПРОБЛЕМ, а нисте ни свесни!

Након поступка, усне отичу

Период опоравка је обично само један дан. Али, мали оток и бол могу постојати до недељу дана.

Фото: Депозит

Не узимајте "Аспирин" и "Ибупрофен" током опоравка

Ови антиинфламаторни лекови повец́авају шансе да добијете модрице.

Масирајте усне

Механичко растезања коже, проузрокује да унутар усана убризгани лек стимулише производњу новог колагена. Поред тога, усне су влажне.

Прочитајте још: Ове ЈУТАРЊЕ РУТИНЕ могу да замене КАФУ: Осећаћете се лепше

Резултати ц́е се одржати мање од годину дана

Филери на бази хијалуронске киселине постепено ће се изгубити равномерно. Просечан ефекат третмана је од три месеца до годину дана, у зависности од особе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas