· · Коментари: 0
ВАЖНО

ЛЕКАРИ УПОЗОРАВАЈУ: Уске ФАРМЕРКЕ могу озбиљно да ОШТЕТЕ МИШИЋЕ И ЖИВЦЕ

Опасна мода!

1603727440_Depositphotos_45400545_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Уске фармерке могу озбиљно да оштете мишиће и живце, упозорили су лекари.

Једној 35-годишњој жени морали су да изрежу фармерке након што су јој листови толико отекли да није могла да их скине, написали су лекари у стручном часопису Јоурнал оф Неурологy, Неуросургерy анд Псyцхиатрy.

Она је провела сате чучећи док је празнила ормаре због селидбе. До вечери су јој ноге утрнуле и једва је ходала.

Прочитајте још: Мучи вас НЕСАНИЦА? Одмах идите и обуците МОКРЕ ЧАРАПЕ

Лекари верују да се код жене појавило стање названо синдром тесног мишићног одељка, које је још више погоршало ношење уских фармерки.

Тај је синдром болно и потенцијално опасно стање проузроковано крварењем или отицањем унутар самог мишића, у овом случају листова.

Фото: Депозит

Због тог се синдрома жена спотакнула и пала и није могла да устане. Лежала је сатима пре него што су је пронашли.

Прочитајте још: РАМЕ и леђа су постали свакодневни ЈАО! Четири начина могу да УКЛОНЕ БОЛ

На прегледу у болници лекари су видели да су јој листови ужасно отекли.

Иако су јој ноге биле топле и са довољно залиха крви, мишићи су јој били слаби и изгубила је део осећаја.

Док је притисак растао у њеним листовима, њени мишићи и живци су оштећени.

Пацијенткиња је била способна за самостално ходање тек четири дана након лечења.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.