Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
нега

Лепа и сјајна коса као из салона: Пратите ове трикове током прања

Ако и у кућним условима желите да постигнете ефекат косе која је мекана и мирисна као после третмана у фризерском салону, уз ове савете је могуће.

1603983824_Depositphotos_163528226_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Иако нам се чини да нема погрешног начина када је прање косе у питању, фризери кажу како већина њихових клијената  успева да косу опере темељно само на темену, али да на средњем делу коса најчешће није добро опрана. Због тога коса често изгледа беживотно.

- Начин на који перете косу код куће може вам такође оставити онај леп осећај као када сте изашли из салона - објашњава лондонска фризерка Холи Кларк откривши неколико корисних савета за прање косе код куће.

Прочитајте још: Уколико се свакодневно шминкате имамо ЛОШЕ ВЕСТИ, а не односи се на здравље коже

Ишчеткајте косу

Пре него што кренете на купање или туширање, добро очешљајте косу.

Припазите на температуру воде

Косу увек прво поквасите млаком водом. Ако је преврућа, то може да утиче на то да протеини кератина, ваша боја и природне хидратантне ствари нестану, а то значи да коса губи не само боју, већ и своју чврстоћу.

Фото: Депосит

Количина шампона

- Увек косу оперите два пута - каже Холи.

-  Прво шампонирање уклања прљавштину, нечистоће и остатке производа. Друго шампонирање додаје сјај -  наглашава Холи.

Све је у техници

За прво шампонирање користите количину шампона величине лешњака. Оно се неће пуно да пени, за разлику од другог шампонирања. Прво нанесите шампон равно на корен и умасирајте у власиште. Свакако обратите посебну пажњу на подручја која су иначе теже доступна и која се често занемарују. Врховима прстију умасирајте шампон и на задњи део ушију и потиљак - објашњава Холи.

Прочитајте још: ФАНТАСТИЧАН ЕФЕКАТ: Чудотворне МАСКЕ СА БАНАНОМ које можете да направите код куће

Испирање

Иако се не чини како ту можемо нешто да погрешимо, фризери се с тиме не слажу. Ако не исперете правилно, коса ће вам бити беживотна те ћете имати осећај ‘тежине’. Увек косу добро исперите млаком водом, а тек кад осетите да "шкрипи" под прстима, то је знак да је коса чиста. Будите и довољно опрезни јер мокра коса је склона пуцању. За завршни сјај ако можете исперите је брзо хладном водом. Хладна вода подстиче циркулацију те оставља косу глатком и сјајном.

Не прескачите регенератор

Шампон и регенератор имају потпуно различите сврхе и зато припадају различитим подручјима ваше косе. Шампон је важан за корен косе, на местима где се коса запрља. Регенератор пак припада сувим деловима косе, а то је средња дужина до врхова – никако корен.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas