· · Коментари: 0
ШОК

Лепе и успешне, а хладнокрвне убице: Упознајте најокрутније жене свих времена (ФОТО)

Да ли сте знали да је историја препуна окрутних жена, које су биле једне од највећих серијских убица?

1593771176_ravanalona.jpg
Фото: YоуТубе принтсцреен /гилгамес

Познато је да у свету постоје многи мрачни умови, а неки од таквих исписали су и историју. Многи владари, краљеви, вође, били су тирани који су мучили и уништавали свој народ.

Прочитајте још: Дечак је нацртао цртеж: Након тога, одмах је ухапшена његова мајка и осуђена је на ДОЖИВОТНУ РОБИЈУ (ВИДЕО)

Такође постоје и изопачени умови, попут Џека Трбосека, који је волео да мучи и убија друге људе. Међу овим умовима, налазе се чак и жене, а ово су најокрутније даме свих времена.

Фото: YоуТубе принтсцреен /гилгамес

Крвава Мери

1516. године рођена под именом Мери Тјудор. Била ј ећерка јединица краљице Катарине Араганске и краља Хенрију ВИИИ. Била је друга жена која је владала Енглеском. Тачније, њена рођака Лејди Џејн, владала је само неколико дана пре Крваве Мери, која је наручила њено убиство, како би заузела њено место. Њена убијена рођака, имала је само 16. година. У самом старту њеног владања, ову владарку народ је заволео, али се то за кратко време променило, јер је Мери постала позната по прогону  и суровом деловању против незадовољних протестаната и људи који су испољавали било какву врсту незадовољства. Свој сурови надимак је добила јер је спалила више стотина дисидената тог доба. Крвава Мери умрла је рано од рака јајника у својој 42. години, а на њено место дошла је њена сестра, која је због страха од Крваве Мери, дан њене смрти прогласила за празник.

Ержебет Батори

Једна од најбогатијих Мађарских породица из Трансилваније, за потомка је имала Ержабет Батори грофицу. У неким

Фото: YоуТубе принтсцреен /гилгамес

историским списима се наводи, да је у роду са Владом Цепешом, познатијим као Влад Дракула. Историја такође тврди да је њен стриц био култиста и поштоваоц нечастивог. 

Слике и записи показују да се радило о лепој жени аристократског белог тена и дугачке црне косе. Њена спољашност је била маска за рђаву унутрашњоист. Била је нарцисоидно заљубљена у саму себе, а време је проводила испред огромног огледала дивећи се себи. У детињству је већ имала прилику да гледа мучење. Односно како несрећном рому ушивају у стомак мртвог коња и тако га остављају да умре, што је у XВИ веку била једна од нормалних казни на том подручју.

Схватила је да људи из њеног сталежа имају привилегију да раде шта желе, макар и то било сурово и да за то не добијају никакву казну, а ова девојчица се тада претворила у монструма. 

Прочитајте још: "Рипило је на мене да ме УДАВИ": Милован рекао жени да су ЂАВОЛИ дошли по њега, па испричао шта се десило у ВОДЕНИЦИ (ФОТО)

Удала се за  Ференца Надија са којим је заједно злостављала младе девојке. Голе су их премазивали медом и бацали их у собе са инсектима или их везивали за кошнице. Овај болестан ум, девојкама је забијао игле под нокте, а једној девојци је толико снажно отворила вилице, да су јој попуцали вратни пршљенови. 

Грофица Батори је сматрала да је недодирљива јер је, поред тога што је припадала једној од најбогатијих породица из Трансилваније, била и удовица цењеног војника и грофа, те је имала везе по читавој Мађарској. 

Међутим, како је временом постајала све неопрезнија, њени злочини почели су да подижу све већу прашину. Убрзо, цела њена породица окренула јој је леђа у страху да ће у супротном изгубити сав луксуз на који су навикли. 

Себе је убедила да јој се кожа подмлађује након што јој је једном, када је ударила служавку капнула крв на руку. Од тада је постала опседнута крвљу девица, а тада је убила служавку и окупала се у њеној крви. Смишљала је и правила справе за мучење крви из девојака. Десет година се иживљавала на младим девојкама, све док једна није успела да побегне и пренесе вест о дешевањима из њеног замка. 30. децембра 1610. године у њен замак упадају војници, који остају шокирани призором који су затекли. 

Фото:   Wикипедиа/ГЕО573

Саслушана су 34 сведока, а само суђење је почело следеће године и било је јавни догађај. Људи су били згрожени гнусним злочинима грофице. Приложен је списак убијених, који је писала лично грофица, као један од доказа. Број жртава је наводно достигао 650, мада различити извори помињу и другачију цифру. Сви њени помоћници били су осуђени на смрт. Како је грофица била племићког порекла, те тако по тадашњим законима није могла бити осуђена на смрт, наређено је да буде до краја живота затворена у једној соби у њеном замку. Соба је била зазидана, па нико није могао да уђе или изађе из ње. Након четири године, грофица Ержебет Батори је преминула.

Прочитајте још: "Ником не верујте!" Доктор Максим тврди: Да бисте победили корону, ЗАКИСЕЛИТЕ СВОЈУ КРВ

Многи сматрају да је управо ова „крвава“ грофица, коју су због својих злочина многи звали „најстравичнијим живим вампиром свих времена“, била инспирација Брам Стокеру за чувени роман „Дракула“.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.