Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
АНТИЕЈЏ ХРАНА

Лепо лице имају жене које једу колаген: Сок, риба и шака зрневља су делотворнији од скупих крема

Активирајте колаген и протеин дуговечности исхраном и природним путем.

1617693680_salad-1786327_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

"Копаш себи гроб кашиком" - каже се у случају ако неко претерује са храном. Али, није да баш сваки залогај неизбежно приближава старост или болест. Напротив, постоји храна која зауставља време и подмлађујуе организам. Т

Прочитајте још: Милица Милша одушевила фанове ФОТОГРАФИЈОМ из младости: "Била си и остала лепотица" (ФОТО)

1. Цвекла

Научници тврде да је сок од цвекле прави еликсир младости. Пензионери који су током експеримента редовно конзумирали овај напитак показали су невероватне резултате: мозак сваког од њих за само 6 недеља је почео да функсионише као мозак младог човека.

Бета каротен подмлађује, па сок од цвекле и шаргарепе чини жену неодољивом!

Бета-каротен у саставу цвекле јача имунитет и подмлађује организам, бетацианин спречава мутације ћелија, рутин има антисклеротично дејство, холин подстиче регенерацију ћелија и побољшава памћење.

Прочтиајте још: Кућна фабрика здравља: Руска траварка Татјана Гутурова саветује како се бере и суши биље?

Хладна супа од цвекле Фото: Пиксабеј

2. Црно грожђе

Црно грожђе и црвено вино садрже антиоксиданс ресвератрол који штити ћелије од старења, спречава оксидативни стрес и продужава животни век човека. Он има антиканцерогено и кардиопротекторно дејство. Осим тога, он активира "протеин дуговечности" СИРТ1.

Прочитајте још: РУСКИ кардиолог Михајлович открива тајну дуговечности СРБИМА: Шест вежби за ЗДРАВУ КИЧМУ и у десетој деценији живота

Црна чоколада
Какао садржи посебну врсту флавоноида - флавоноле. Они у буквалном смислу подмлађују старе ћелије у организму. Флавоноли такође имају противоупално дејство и елиминишу слободне радикале који провоцирају рано старење.
Масна риба спречава старење, а црно грожђе активира протеин дуговечности.

3. Масна риба

Лосос, скуша, харинга и сардина су изузетно богате незасићеним масним киселинама омега-3 и диметиламиноетанолом (ДМАЕ) који успоравају процесе старења у организму и повољно утичу на стање коже, косе и ноктију. ДМАЕ подстиче рад мозга, побољшава памћење и расположење, смањује ризик од деменције и Алцхајмерове болести.

Пегла боре Фото: Депозит

Зелени чај
Зелени чај садржи најмоћнији познати антиоксиданс епигалокатехин-3-галат који уништава малигне ћелије, нормализује процес метаболизма и елиминише слободне радикале. ЕГЦГ штити здраве ћелије од оштећења и има противовирусно и кардиопротекторно својство. Он побољшава синтезу колагена и успорава процес старења.

4. Маслиново уље

 

Терпени, стероли и токофероли који се налазе у маслиновом уљу имају имуностимулирујуће и антисклеротичко дејство. У "сарадњи" са холином и филохиноном они побољшавају метаболизам и обнављају ћелије. Маслиново уље подмлађује организам, регенерише кожу и ефикасно пегла боре, а користили су га стари Римљани.

 

Маслиново уље подмлађује и регенерише.

Прочитајте још: РУСКИЊА Викторија Семјонова: СМРТ долази из црева, зато их морамо чистити од ТОКСИНА (РЕЦЕПТ)

 

5. Семенке од бундеве

 

Цинк који се налази у саставу семенки од бундеве спречава настанак бора, има антиупално дејство и штити организам од штетног деловања УВ-зрачења. Масне киселине побољшавају еластичност коже и убрзавају зарастање рана, а триптофан нормализује сан што је веома битно за малдост и дуговечност. Осим тога, семенке од бундеве су природан лек против болести простате и средство за јачање мушке фертилности.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas