Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

ЛЕШНИК: Најбољи савезник за губитак КИЛОГРАМА и јачање здравља, али САМО у овим количинама

Богатство калцијума и магнезијума регулише контракцију срчаног мишића и на тај начин смањује могућност инфаркта и других обољења изазваних неправилним радом срца...

1619130117_Depositphotos_6315627_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Лешник је једна од најздравијих намириница које су нам доступне,  истовремено лако уклопива са другим намирницима и један од главних састојака у великом броју јела, а и од огромних бенефита за здравље. 

Прочитајте још: Азалеја - предивно цвеће које расте у очаравајућим бојама (ФОТО)

У народној медицини од лешникове коре прави се чај од којег се праве облози за отворене ране настале од проширених вена на ногама. Чај је добар и као лековито средство против пролива, а користи се и за лечење хемороида.

Богатство калцијума и магнезијума регулише контракцију срчаног мишића и на тај начин смањује могућност инфаркта и других обољења изазваних неправилним радом срца...
Здрав начин живота
Здрав концепт исхране подразумева тренинге у комбинацији са здравом исхраном, а лешник представља намирницу која је савршено уклопива са планом исхране и тренинга који би био најоптималнији за ваш начин живота, и идеална за људе који желе здравије и правилније да се хране, а са прављењем здравог плана исхране можете почети одмах!

Лешник је богат незасићеним мастима које су корисне за кардиоваскуларни систем. Велика концентрација олеинске киселине у овим мастима снижава ЛДЛ, односно лош холестерол. Богатство калцијума и магнезијума регулише контракцију срчаног мишића и на тај начин смањује могућност инфаркта и других обољења изазваних неправилним радом срца.

Прочитајте још: Како да негујете СОБНО ЦВЕЋЕ у ПРОЛЕЋЕ: Испоштујте ова 4 корака и биљке ће вам бити здравије и лепше него икада

Око сто грама лешника може да задовољи 86 одсто препорученог дневног уноса витамина Е. Студије су показале да нас поменути витамин штити од бројних кожних обољења. Будући да је лето на помолу, прете нам штетни ефекти ултравиолетног зрачења, опасност од појаве рака коже и преурањеног старења, а као превенција помоћи ће нам управо храњљива својства овог језграстог воћа.

Масноћа из орашастих плодова

Прочитајте још: Уколико сте АЛЕРГИЧНИ набавите неке од ОВИХ биљака! Помоћи ће вам да више не КИЈАТЕ и нормално дишете! (ФОТО)

Масноћа из орашастих плодова не дебља како се мисли, а то су потврдила испитивања у Центру за истраживање студије у Лос Анђелесу. Добровољци су осим оброка свакога дана кроз четири недеље добијали 100 грама лешника. У поређењу са контролном групом, они нису повећали своју телесну тежину.

Већина нутрициониста се слаже да је умерена количина орашастог воћа дневно или 150 грама недељно пожељна, посебно ако њоме намеравате заменити масне грицкалице.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas