Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РУСКИ ТРАВАРИ

ЛИДИЈА Сурина, ЧУВЕНА траварка са УРАЛА, каже: Ако желите ДУБОКУ СТАРОСТ пијте 6 МОЋНИХ БИЉАКА

На првом месту Лидијине "златне шесторке" је иван чај, како каже "Божије чудо на планети" без којег не може да замисли ниједан дан.

1602856468_AleksandrGonarovLIDIJASURINA.PNG
Фото: Youtube/ screenshot Александр Гончаров
Oglas

Лидија Сурина, најпознатија уралска траварка из тјуменске области у азијском делу Русије, слави сваку биљку на кугли земаљској. Захваљујући томе што деценијама свакодневно користи биљке да би одржала крепкост тела, она и сада, у дубокој старости осме деценије, може да се креће подједнако добро као и пре двадесет година.

Прочитајте још: ПРЕДЛАЖЕМО рецепт за излетнике: Чорба од ЧИЧКА, кафа од МАСЛАЧКА, а намаз од ОВЕ биљке

Ова времешна траварка сама бере лековито биље по падинама Урала и сваке године употпуњује своју биљну ризницу у којој је похрањено небројено много трава. У њеној кућној апотеци понекад завлада и несташица, међутим, одређене биљке морају увек да буду "на залихама".

Прочитајте још: ЕКСКЛУЗИВНО: Древни ЛЕК монаха са Свете Горе који "ДИЖЕ из МРТВИХ" (РЕЦЕПТ)

- Има много корисних биљака - каже Лидија Сурина - али је на мојој листи најважнијих и најдражх шест оних које су ми помогле да будем здрава и покретна, да немам никакве болове и да се радујем животу.

Фото: Депозит
Ако желите дубоку старост користите: иван чај, хељду, рибизле, брезине пупољке, јелу и пиревину.

Иван чај

Тера несаницу, неурозе и одличан је у превенцији онколошких болести.

Чудотворна хељда

Хељда је пореклом из централне Азије, али је домовина Русија. Плод хељде је хранљив и лековит, а посебно је добар лист који има много витамина, десет пута више него лимун.  Сурина саветује свакодневно конзумирање чаја од хељде који чисти крв, вене и артерије и одржава срце здравим.  Уколико се неко посече или има било какву рану на телу, на то место треба ставити свежи лист хељде.

Моћна рибизла
У руској поезији, црна и црвена рибизла имају посебно место. Обе су изузетно лековите. Од листа рибизле кува се уварак за лечење реуматизма и реуматоидног артритиса, али се користи и за алергијске реакције. Лист рибизле чува црева и имунитет. Мали листови ове биљке лече разне инфекције, а и веома су укусни, па их у Русији пију уместо кафе.

Прочитајте још: ЧАША ЗДРАВЉА спречава лош задах, ЧУВА ЗУБЕ и кости

Брезини пупољци

Незамисливо је да постоји Рус који не користи брезине пупољке, јер су најлековитији дар природе. Сурина саветује да се брезини пупољци сакупе у пролеће и потопе у вотку (или алкохол) и направи еликсир дуговечности.

Јела чисти крвне судове.

Нежна јела

Народ Русије јелу сматра најефикаснијим "чистачем" крвних судова. Здрава је чак и за биљни и животињски свет око себе, прочишћава ваздух, растерује паразите.

- На Алтају сам јела супу од јеле која је препуна витамина Ц - каже Сурина. - Нежна је, мека и пријатна. Уберем њен мали изданак и ставим га у чајник. Може се коритити сув и свеж, разлика је само у томе што сув треба краће држати у топлој води, а свеж мало дуже, најмање сат. Тај чај пијем како бих прочистила бронхије и да залечим вирус или кашаљ. Без јеле не могу да замислим живот.

Краљица биљака
Како каже ова уралска траварка, пиревина је за њу краљица свих биљака, иако је коров. Захваљујући пиревини, Сурина је избацила камен из бубрега и препоручује ову моћну биљку за унутрашње органе.

Прочитајте још: Руски научници ОТКРИВАЈУ: Овај КОРОВ помаже у лечењу КОРОНЕ!

- Скупљајте пиревину на пустим ливадама, где није загађена, пијте чај од ње и ваш панкреас, жуч, бубрези, јетра, желудац и црева ће савршено функционисати - тврди Лидија Сурина.

Уколико неко не верује у приче о моћима пиревине, нека обрати пажњу на кућне мачке које једу ову биљку, чиме се само потврђује њена лековитост и делотворност.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas