· · Коментари: 0
ЛЕПОТА

ЛИМУН: Главни савезник женске лепоте

Лимун је један од најделотворнијих намирница и може да се користи у козметичке сврхе

1623082524_limun.jpg
Фото: депоситпхотос

Код куће увек треба да имате неколико полодва лимуна. Поред тога што га можете користити као додатак јелу или за лимунаду, он је врло делотворан и да се користи у козметичке сврхе.

Прочитајте још: Женска одела су опет у ТРЕНДУ! Носе се на ТРИ начина, а први су дугачке, широке ногавице (ФОТО)

Лимун храни и делује изнутра

Већ дуго је познат као једна од најздравијих намирница на свету. Лимун садржи биофлавоноиде, фолну киселину, разне витамине и минерале, а повољно делује на рад целог организма па тако и коже. Лимун делује као диуретик па подстиче мршављење и отпуштање токсина, због чега је важан савезник лепоте.

Лимун брише пигментацијске мрље

Мрље на кожи које се појављују услед прекомерног излагања сунцу и као последица старења, врло се успешно уклањају лимуном. Лимунска киселина служи као природни посветљивач, а све што треба је неколико пута на дан утрљати мало лимунова сока на тамније делове и након неколико минута испрати.

За лепши осмех

Лимун делује и као избељивач зуба, нарочито код пушача, а делотворан је и код зубног каменца. У посуду ставите 1/4 шољице соде бикарбоне и додајте сок свеже исцеђеног лимуна. Након тога смесу нанесите на зубе и оставите да делује три минуте, али никако не дуже како не бисте оштетили глеђ. После обавезно оперите зубе пастом, а поступак можете поновити једном недељно.

Јача и посветљује нокте

Жуте мрље на ноктима, које су последице пушења и гљивица, али и слабе нокте склоне ломљењу, успешно ће опоравити комбинација маслиновог уља и лимуновог сока.

Лечи и суву и масну кожу

Од сувог темена, лактова до колена, лимун служи као природни пилинг за суву кожу. За суво теме помешајте сок од лимуна с кокосовим и маслиновим уљем и медом. Нанесите као маску и исперите. Пређете ли кришком лимуна преко коже лица смањићете његов сјај и машћење, па је тај ритуал добро понављати свако јутро ако имате масну кожу.

Прочитајте још: Ставила је ПУДЕР на поморанџу и остала у шоку: Марамице за скидање шминке заправо не чисте? (ВИДЕО)

Посветљује косу

Лимун ће посветлити сваку боју косе за једну до две нијансе, поготову на крајевима. Најједноставнији начин наношења је мешање с регенератором или маском за косу. Сунце ће појачати учинак лимуна који се највише примећује на крајевима. Након неколико сати исперите.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.