· · Коментари: 0

ЛИЗИЈАНТУС, има прелепе симболе, долази из Америке и можемо га сви гајити у кући

Лизијантус, често део букета за невесте и посебне прилике, вишегодишњи је цвет који личи на руже и божуре, али је заправо скроз посебан.

1620739617_Depositphotos_466067978_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Потиче из Северне Америке, а симболише комуникацију, љубав, срећу и наду. Сматра се биљком која је тешка за одржавање, али уколико имате праве смернице, биће лако...

Прочитајте још: Због чега ОРХИДЕЈА неће да цвета? Поправите грешке и уживајте у њеној лепоти

Лизијантус највише цвета током лета и пролећа када је у свом најлепшем облику. Најчешће је доступан у белој, розе, љубичастој и крем боји, али можемо да видимо и жуте или црвене.

Може да расте на свим поднебљима. Могуће је његово узгајање из семена, али то почетницима није препоручљиво јер им треба много времена да постану биљке које цветају и у том периоду захтевају посебен услове. Најбоље је да купите биљке Лизијантуса са пупољцима или цветовима који већ постоје

Узгајање Лизијантуса није тешко уколико му обезбедитре довољно светлости и влаге:

Светлост

Поставите Лизијантус на месту са пуним сунцем. Треба му најмање шест до осам сати сунчеве светлости дневно. Што је светло постојаније биљка ће имати боље лишће и цвеће. 

Тло

Изаберите место садње са добро дренираним земљиштем. Не би требало да претерате са водом, јер то може да доведе до труљења корена. Лизијантус не воли кисело тло, уколико пређе пХ између 6,5 и 7,0 показаће жуто лишће и смањену снагу.

Прочитајте још: Сирће ЧИНИ ЧУДА за вашу башту! Топ 8 трикова због којих ће вам биљке бити захвалне (ВИДЕО)

Вода

Важно је да се биљка одржава влажном, али не претерујте са заливањем. Прекомерно заливање може да јој нашкодич.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.