Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИСТРАЈНОСТ

Љубав има 5 ФАЗА а једна је КЉУЧНА: Кад она прође све иде лакше!

Да ли нам љубав пада са неба или за њу ипак морамо мало да се потрудимо?

1606309359_Depositphotos_207675730_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Психолог Џед Дајмонд истраживао је ову тему чак 40 година и закључио да пуно људи пронађе праву љубав, али многи не преживе пет стадијума љубави. Већина њих се разиђе на трећем.

1. Заљубљивање

Хормони среће преплаве тело, партнер постаје идеална особа за живот. Све жеље и наде су усмерене у њега. Он нема мана јер га гледате кроз ружичате наочаре, што је нормално у тој фази. Партнеру верујете без двоумљења и очекујете да вам испуни сваку жељу. Упозорења са стране не схватате озбиљно и нисте опрезни.

Прочитајте још: Мале ситнице могу много да промене ваш однос са партнером

2. Постајете пар

Осећате јачу љубав једно за друго и почињете заједнички живот. Полако имате утицај на све аспекте партнеровог живота јер сте стално заједно. Након неколико месеци или година можете добити децу која ће додатно ојачати везу између вас двоје. Осећате се вољено, сигурно и заштићено. Уверени сте да је то ваша сродна душа.

У фаз вези влада склад и весеље!

3. Разочарање

Наде се полако урушавају, чини вам се да осећања неповратно нестају. Партнер постаје предвидив и његово понашање почиње да вам иде на живце. Имате жељу да направити предах од партнера или чак сумњате да је он онај прави. У мислима почиње да буја идеја о раскиду, о бесмислености те везе у којој није остало ништа вредно борбе.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Пет питања за жене: Ово ће помоћи да боље разумете себе и побољшате свој брак!

4. Права, трајна љубав

Ако сте преживели трећу фазу дошли сте до тога да се борите за своју везу, иако сте били сумњичави да ли је она права или није. Тада наступа ослобађање ума од онога како сте пре замишљали партнера и прихватање онога какав он заиста јесте. Прихватате и разумете његове мане. Ране полако зацељују и веза је опет све боља.

Прочитајте још: СЕКС КАО ЛЕК: Зашто треба водити љубав што чешће

5. Знате да је то - то

Дошли сте у фазу дубоке, искрене и јаке љубавне везе. Пребродили сте тешкоће и добили осећај да сте вас двоје толико моћни да би могли и свет да мењате ако пожелите. Не живите само да бисте преживели, већ уживате у заједничком животу. Пуно тога радите заједно и то вас испуњава позитивном енергијом. Надопуњавате се и имате осећај као да сте једно. Сада знате да је баш тај партнер ваша сродна душа с којом ћете провести живот.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas