Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПСИХОЛОГИЈА

Срећа има и МРАЧНУ СТРАНУ: Упознајте се са СТРЕСОМ у срећним тренуцима живота!

Стрес увек напада када треба да уживамо и да се радујемо, а ево шта каже статистика.

1593766511_106561732_579823666061380_2303890610520905577_n.jpg
Oglas

Стрес увек доводимо у везу са негативним или непријатним дешавањима, али заправо ствари нису тако црно-беле. Истраживања и анализе стручњака показују да управо лепи, срећни догађаји, поготово када представљају преокрет у животу, могу да буду много већи окидач за напад анксиозности, нервозе, главобоље...

Прочитајте још: Нучници добили ШОКАНТНЕ податке: СРЕЋНИМ ЉУДИМА је мозак другачији!

Дакле, стрес напада баш онда када би требало да се радујемо, опуштамо и уживамо. А статистика открива и у којим тренуцима смо највише подложни томе.

Љубавна еуфорија

Нова љубав једнако је стрес. Колико год то сулудо звучало, заправо је тачно, јер на почетку везе, са осећајем заљубљености, еуфорије и задовољства, могу да нам се јаве и страх, тескоба, промена расположења. И све то личи на стрес.

Нове љубави доносе и страх, поред лептирића у стомаку.

Нови посао

Истраживања показују да више од половине људи напредак у каријери или промену посла доживљава толико стресно да их по јачини стављају одмах после развода брака. Колико год да су срећни и поносни због напредовања, већина нови почетак осећа као притисак због очекивања шефова, колега, нове средине и обавеза.

Прочитајте још: Жене се све чешће одлучују за царски рез, а ОВО СУ РАЗЛОЗИ због чега је то ПОГРЕШНО!

Прослава рођендана

Студије откривају да су углавном јубиларни рођендани стресни, јер су најзвучнији и подсећају нас да старимо, без обзира на то колико смо задовољни својим животом и достигнућима.

Јубиларни рођендани изазивају анксиозност

Одлазак на одмор

Сви се радујемо одласку на одмор после напорног посла, али иронија је да нам баш то опуштање може бити велики окидач за стрес. Статистика показује да се чак 30 одсто популације са стресом бори и током одмора, јер осећа кривицу што није на послу.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas