Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПОЉУБАЦ

ЉУБИТЕ се са МАЧКОМ, нисте свесни колико је то ОПАСНО

Власници кућних љубимаца често љубав према својим четвороножним пријатељима често изражавају тако што их љубе.Они мисли да такво исказивање блискости са животињом не доноси негативне последице, али греше.

Depositphotos_223657124_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Уколико је реч о мачки, која је потпуно здрава, имунолошки заштићена и нема паразите, постоје сасвим мале шансе да ће власнику пренети нека обољења. Мачку нипошто не треба мазити, поготово не љубити уколико је болесна, јер се њима својствена обољења могу пренети и на људе.

Прочитајте још: Спречите МАЧКУ да зубима уништава намештај уз помоћ ЈЕФТИНЕ пластике за цвеће

Опасан пољубац
Фото: Депозитфото

Мачке и људи могу да се разболе од заједничких болести и бактерија, попут салмонеле или стафилококе, а најпроблематичније су гљивичне инфекције које се лако шире са мачке на власника, и обрнуто. И мачка и човек у устима имају "своје" бактерије које су узрочници болести десни. Последице оболевања огледају се у испадању зуба и утичу на рад и стање свих органа у телу.

И додиривање носом може да буде опасно.

Власници често мачку додирују носом, али и то је опасно. Власник мора да буде опрезан кад год пожели да приближи лице мачки, јер треба да процени њено емоционално стање.

Размењујте нежности са љубимицом само уколико сте потпуно сигурни у то да је мирна и опуштена, под условом да није болесна. Да бисте се "осигурали" у потпуности, мачку редовно водите ветеринару на вакцинацију и третирајте против евентуалних паразита, како унутрашњих, тако и спољашњих. Многе мачке могу да буду преносиоци бактерија, иако су сасвим здраве.

Прочитајте још: Да ли сте знали? Чишћење зуба и десни мачке неизоставан је део свакодневне оралне хигијене

Опасна бактерија "Цапноцyтопхага цаниморсус" често може да се нађе у пљувачки здравих мачака. Она не постоји у људском организму, а кад доспе у крвоток, изазива низ болести са последицама попут гангрене, упале можданих и срчаних опни, тровања крви и других опасних инфекција.
Значи, није потребан угриз или огреботина да би се власник заразио овом бактеријом; довољан је један "лиз" или "пољубац".

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas