Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЧИПОВАЊЕ

Људе ЧИПУЈУ већ 20 ГОДИНА, а ОВО су прве особе које ће га ЗВАНИЧНО ДОБИТИ

Није тајна да је чиповање људи већ почело, а неки се и довољно подвргавају смештању тзв. РФИД трансподера испод коже.

1597133640_Depositphotos_283032270_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Рецимо, Швеђани, којима је баш "згодно" да не морају да користе бесконтактне картице, кључеве и карте за превоз. Пре две године у овој земљи је било већ три и по хиљаде добровољно чипованих.

Прочитајте још: У једном од омиљених летовалишта Срба ако испоштујете ОВАЈ УСЛОВ, резервација ће бити ЈЕФТИНИЈА

И другде се покушава, али не иде баш тако лако. Најпре, многи верују да је управо овај начин идентификације библијски "жиг звери" и није им пријатна идеја да им се страно тело налази у организму, и да "неко" у сваком тренутку може знати где се налазе, колико новца имају, с ким су...

Шта је микрочип?
Ууређај смештен у силикатно стакло и уграђен у људско тело. "Ова врста субдермалног имплантата обично садржи јединствени матични број који се може повезати са информацијама које се налазе у спољној бази података, као што су лична идентификација, спровођење закона, медицинска историја, лекови, алергије и контакт информације" - каже "Википедија".
Први имплант уграђен је 1998. године и налази се у Музеју науке у Лондону.

Прве експерименте са РФИД обавио је 1998. године британски научник Кевин Ворвик, а његов имплантат коришћен је за отварање врата, укључивање светла и омогућавање изласка из зграде. После девет дана имплантат је уклоњен и од тада се налази у Музеју науке у Лондону.

Прочитајте још: Праћење људи, зрачење, канцер... ОДЗВОНИЛО теоријама завере о 5Г МРЕЖИ, ево шта је ИСТИНА

Марк Гасон је први човек са имплантом зараженим компјутерским вирусом. Још га носи у левој руци.

Марта 2009. британски научник Марк Гасон хируршки је уградио РФИД уређај у стакленој капсули у леву руку, а већ у априлу Гасонов тим демонстрирао је како компјутерски вирус може бежично да инфицира имплантат и потом се преноси на друге системе. Ипак, научник није извадио имплантат, упркос томе што је постао први човек заражен компјутерским вирусом.

Чип за паре и кључеве
Мартејин Висмејер, холандски менаџер маркетинга произвођача биткоина "Генерал Битес", има  чипове у обе руке и ту чува биткоин приватне "кључеве" и визиткарте.

Прочитаје још: У РУСИЈИ се штите од КОРОНЕ леком који кошта 150 ДИНАРА

Медицински чип је величине зрна пиринча, убацује га лекар и могуће су бројне злоупотребе.

Разумна добробит од чипа је чување медицинске документације, терапије, података о алергијама...

Лако се сакрије испод коже Фото: Депозитфото

"Перјаница" у прозиводњи ових уређаја је америчка корпорација "ВериЧип". Уређај је величине зрна пиринча и имплантира се између рамена и лакта десне руке. Убацује се под локалном анестезијом у ординацији лекара.

Запослени са чипом
Фебруара 2006. године компанија "ЦИтy Wатцхер" из Синсинарија је прва у свету имплантирала микрочипове запосленима као део система контроле и безбедности приступа зградама.
Могуће су злоупотребе - насилници би пратили жртве

Прочитајте још: 5Г ХИСТЕРИЈА се шири светом, а ОВИ ЉУДИ на њој одлично ЗАРАЂУЈУ

Заговорници приватности изразили су забринутост због потенцијалне злоупотребе чипа у САД, уз упозорење да би могло довести до крађе идентитета.

Први ће га добити дементне особе, зашто?

Да ли би особе са деменцијом могле имати највише користи од имплантираног уређаја, али да ли су у стању да дају "пристанак"?

Прочитајте још: БРОЈНИ НЕДОСТАЦИ: Нова 5Г мрежа не доноси најбржи интернет преко ноћи

Главни недостатак таквих система је релативна лакоћа  којом се 16-цифрени идентификациони број може "набавити" и клонирати помоћу ручног уређаја.

Теоретски, чипом би власт могла да пронађе нестале особе или бегунце, критичари тврде да би ова технологија могла да води политичкој репресији, а криминалци и виновници породичног насиља могли би да их користе за прогон својих жртава...

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas