Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДИЈЕТА

Лубеница дијета: Изгубите килограме лако и брзо

Лубеница може помоћи и у мршављењу, али ако одлучите да детоксикујете организам лубеницом, најбоље је да детоксикација траје од 9 до 13 дана.

1624376440_lubenica.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Лубеница помаже у губитку килограма захваљујући томе што заварава глад и повољно делује на пробавни систем.

Прочитајте још: Ако сте увек гладни примените најбољу ЛЕТЊУ ДИЈЕТУ: Једите храну која засити! (МЕНИ)

Осим тога, лубеница је природно слатка, па вам може помоћи и када наступи криза за чоколадом или сладоледом Влакна којима лубеница обилује држаће вас ситим и спречити преједање. Али, иако је богата храњивим материјама и има мало калорија, лубеница има високи гликемијски индекс.

Код људи који су осетљивији на подизање шећера у крви потребна је доза опреза и лубеница се мора комбиновати са намирницама ниског гликемијског индекса, на пример орашастим плодовима, трешњама, раженим хлебом, сочивом, јабукама

Како бисте, након што сте прошли дане дијете с лубеницом, одржали процес мршављења, замените све сокове обичном водом и лубеницом: две кришке лубенице исецкајте на мање комаде и замрзните их. Потом шаку замрзнутих комадића ставите у чашу и додајте воду. Лед од лубенице ће расхладити воду и дати јој благи укус. Након што попијете воду, поједите лубеницу.

Уз помоћ лубенице смањите и величину оброка. Конзумирање мањих оброка један је од најбољих начина за губитак килограма, а лубеница вам може помоћи у задржавању осећаја ситости.

Пре него што се одлучите на дијету са лубеницом, постоји ево на које све начине је можете конзумирати и које чињенице треба да знате:

Хлађење пре јела

Најхладнија лубеница није и најздравија. Чувајте је на собној температури и охладите непосредно пре јела.

Салата на нови начин

Уобичајеној салати од поврћа додајте шаку до две лубенице исецкане на коцкице, мало метвице и моцарелу исечену на тракице. Зачините с неколико капи балзамико сирћета.

Воћни десерт

Лубеницу послужите као десерт – поједите кришку до две уместо парчета торте и научите да уживати у природно слатким укусима. Можете и у блендеру помешати килограм лубенице без коштица, шољицу хладне воде и две кашичице сока од лимуна.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas