Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕК ИЗ ПРИРОДЕ

Магично јабуково сирће регулише ниво ШЕЋЕРА У КРВИ и управља дијабетесом (РЕЦЕПТ)

Јабуково сирће већ вековима се користи у алтернативној медицини.

1632176097_Depositphotos_54520333_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Јабуково сирће због својих антимикробних и антиоксидативних дејстава најпримењивији је лек за лечење најширег спектра здравствених.  Јабуково сирће се користило још и у време Хипократа, оца медицине, као лек за многе болести, а данас је уопштено да помаже у губитку килограма, смањење холестерола, смањење нивоа шећера у крви и побољшање симптома дијабетеса.

Прочитајте још: Ако не волите да трчите вежбајте у кући: Ево 4 лаких вежби

Регулише ниво шећера у крви и управља дијабетесом

Једна од најучесталијих примена сирћета је у лечењу дијабетеса типа 2. Дијабетес типа 2 карактерише висок ниво шећера у крви узрокован резистенцијом на инсулин или немогућношћу производње инсулин.
Међутим, људи без дијабетеса такође могу имати користи од одржавања нивоа шећера у крви у нормалном опсегу, јер се у алтернативној медицине верује да је висок ниво шећера у крви главни узрок старења и различитих хроничних болести. Најефикаснији и најздравији начин за регулацију нивоа шећера у крви је избегавање рафинисаних угљених хидрата и шећера, али јабуково сирц́е такође може имати благотворно дејство.

Прочитајте још: Једноставно, а УКУСНО: Брзински ручак из рерне који се сам СПРЕМА (РЕЦЕПТ)

Јабуково сирће може побољшати осетљивост на инсулин за 19 до 34 одсто током оброка са високим садржајем угљених хидрата и значајно смањити шећер у крви и одговор на инсулин. Такође,  јабуково сирће смањује шећер у крви за 31,4 одсто након конзумирања белог хлеба. Конзумирање 2 кашике јабуковог сирћета пре спавања смањује шећер у крви за 4 одсто следећег јутра.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas