Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВИП

Мајка Маје Волк је наша ПОЗНАТА ГЛУМИЦА: Цела Југославија је ОБОЖАВАЛА (ФОТО)

Прошло је тачно 16 година од њене смрти, а памтићемо је по великим остварењима како у позоришту, тако и на телевизији.

1617689478_maja.jpg
Фото: Инстаграм/мајазмаја59
Oglas

Своју светраност, образовање и ведар дух, пренела је и на ћерку Мају Волк.

Мирјана Коџић рођена је у Београду 1928. године у угледној трговачкој породици. Пре него што се дефинитивно определила за глуму, завршила је Музичку школу и Музичку академију, али и дипломирала историју уметности на Филозофском факултету.

Мајка Маје Волк била је првакиња драме у неколико позоришта и у сваком је носила класичан репертоар. Играла је у бројним телевизијским серијама, незаборавна је као Ана Шумовић у “Позоришту у кући” и госпођа Агатоновић у филму “Није него”. Написала је низ радио-драма које су изведене на „Радио-Београду“, и аутор је десет романа.

Мајка Маје Волк преминула је 2004. године

Сећање на мајку Мирјану Коџић Маја Волк често евоцира на друштвеним мрежама, објављујући фотографије из породичног албума.

О томе колико су биле везане и колико јој је тешко пао мамин одлазак у вечност најбоље сведочи емотивна порука коју је оставила уз слику, насталу у Пули, 1961. године.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas