· · Коментари: 1
УРЕЂЕЊЕ

Мали стан постаје велики ако користите ове ТРИКОВЕ дизајнера

Квадратура природно диктира величину простора, али не морамо јој допустити да одређује и како ћемо га доживети.

1613724844_Depositphotos_190657304_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Ко год има малу собу у свом дому, а желео би већу, добро зна о чему говоримо.

Прочитајте још: Биће као из часописа: Промените ове ситнице у свом дому

Намештај са кутијама
По истом принципу бирајте и намештај, потражите гарнитуре које у себи имају кутије за одлагање ствари и лако могу да се расклопе у лежај. Такав скривени простор могу да садрже и столови, табуреи, а да се то уопште споља не примети.

Но, уместо да кукамо како немамо довољно места ни за шта и да се осећамо скучено, боље би било да смислимо начин да тај проблем, барем визуелно, решимо. То није тешко, а ни претерано скупо, све док се држимо основних правила и препорука дизајнера ентеријера.

Избегавајте намештај тамних боја.

Купујте намештај светлих боја и одлучите се само за неколико комада у једној соби, двосед, фотељу или столицу и сточић. Можете, евентуално, да додате ниску полицу, уколико имате места, али се потрудите да осим украсне она има и функционалну вредност.

Дугачке ногице су боље, јер сто делује као да лебди Фото: Депозит

Што се тиче намештаја, дугачке ногице и овде су на цени, па троседи и столови који се налазе на њима делују као да лебде, плутају у простору, допуштајући светлости да пролази испод њих, чинећи цео тај сегмент прозрачним, као да дише.

Набавите лампе, заборавите лустере.

Кад смо код прозрачности, светло је више него добродошло у вашу собу, поготово природно, па су велики прозори који заузимају већи део зида прави избор, а када падне мрак укључите неку од лампи, пре него лустер, и тако на још један начин створите илузију већег и дубљег пространства.

Прочитајте још: Како да чаршави увек буду свежи и мекани: Трик је у две ствари

Ако собу морате да преградите, учините то отвореним полицама беле боје, а нарочито огледалима која визуелно повећавају сваки простор, па нећете погрешити ни ако их поставите на више места у соби. Простор који се налази иза отворених оквира на полицама окречите у боју другачију од остатка зида и на тај начин соби “додајте” још мало тродимензионалности.

Бирајте ведре боје Фото: Депозит

Приликом кречења одлучите се за смеле, ведре, контрастне боје на зидовима и не плашите се тамнијих нијанси - док су дозиране, оне, у поређењу са остатком офарбане површине, чине собу већом.

Тапете са пругама чине простор већим.

Да се задржимо још мало код зидова. Ако искомбинујете боју детаља са оном која се налази на зиду, простор ћете учинити разигранијим, модернијим и већим, као и ако неки од њих украсите геометријским шарама које га деле на више целина. Такође, ако на један од њих ставите тапете са пругама, или га на тај начин окречите, добићете исти ефекат који постижу штрафте када се нађу на одећи - издужићете га визуелно.

Прочитајте још: Правила за уређење СПАВАЋЕ СОБЕ која доносе љубав и позитивну енергију

Под оставите непрекривен, а ако баш не можете да одолите теписима, узмите оне мање и тање.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ  

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.