· · Коментари: 0
КУПАТИЛО

МАЛО, бело и провидно: Извуците МАКСИМУМ из купатила микро димензија

Да ли сте спремни да створите илузију? Уколико сте одговорили потврдно, а уз то имате мало купатило, овај текст намењен је управо вама.

1599210554_Depositphotos_172154922_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Оптичка илузија распршиће скученост коју осећате приликом уласка у купатило, јер лако можете да га визуелно учините већим, без померања иједног зида. Открићемо вам и како.

Продор природног светла чини сваки простор већим, па и овај. Уколико у купатилу имате прозоре, немојте на њих да стављате завесе, венецијанере или ролетне, јер могу да смање осветљење. Одржавајте стакла чистим, а ако се на њима ухвати зеленкасти талог налик маховини, скините га рибаћом четком, претходно умоченом у раствор топле воде и благог детерџента.

Прочитајте још: ПОЛИВАЈТЕ столице газираним СОКОМ, мажите их МАЈОНЕЗОМ и биће ПРЕЛЕПЕ

Ормариће са лавабоом избаците, а на њихово место ставите уградни умиваоник, који ћете поставити у носач налик на сталак за полицу или шанк, дуж целог зида. На њега ћете моћи да поставите све оно што вам је раније стајало у ормарићу, а добићете на простору. Испод поређајте лаворе, средства за чишћење или шта год вам је већ потребно у овом простору - неће сметати, а биће и мање приметни.

Уградите умиваоник, практичније је.

Избаците ормариће са лавабоом заузимају много места Фото: Депозит

Девиза “мање је више” одлично је примењива за мала купатила. Смањите број ствари у вашој тоалетној оази, ограничите се само на неопходне, јер пренатрпаност, визуелно али и функционално, “једе” простор.

Прочтиајте још: Чим уђете у КАНЦЕЛАРИЈУ знаћете ко је ШЕФ: Ево УПУТСТВА

Без преграда Фото: Депозит

Такође, трудите се да што мање боја мешате у ентеријеру, а ако их већ имате, прелазе између њих ублажите да не би били оштри. Идеално је да преграде или постоља за лавабо буду у боји зида.

Избегавајте спуштен плафон и тамне плочице до пола зида.

Гипсане радове или спуштени плафон избегавајте у широком луку, јер они визуелно простор чине много мањим него што заправо јесте.

Бирајте плочице што светлијих боја.

Плочице поставите дуж целог зида, све до плафона, јер ако буду залепљене само до половине, учиниће га нижим. Бирајте светле боје за кречење, а ако имате широке лајсне замените их за уже.

Прочитајте још: Погледајте ОВАЈ ДЕО КУЋЕ и биће вам јасно какви укућани ту живе!

Уместо туш-кабине поставите стакло без рама. Реч је о каљеном стаклу, дебелом свега 6-10 милиметара, дакле потпуно транспарентном. Имаћете осећај да га ни нема у простору, а капљице воде неће се расипати свуда унаоколо.

Уградно стакло за туш је боље од врата.

Ако се одлучите за оно из два дела, приликом куповине обратите пажњу на то да ли се врата отварају на леву или десну страну, а најмање простора заузимају клизна врата. Обратите пажњу и на материјале које користите у ентеријеру. Ако има много различитих, купатило ће деловати претрпано.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.