Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Пресуда

"Мерцедесу" можда забране продају у Немачкој!

Финска "Нокија" тужила немачког гиганта због неовлашћеног коришћења патената

1597914161_https___api.media.mercedes-benz.com_v2_storage_v1_public_23dd72de-bf57-43c5-81ce-c7615e62bda1_thumbor_original_20c0259-057.jpg
Фото:"Мерцедес"
Oglas

Вест је прво пренела агенција "Блумберг" а онда и сви остали, нарочито специјализовани медији на Западу! Толико невероватну да морате бар два извора да пронађете да би се уверили да се не ради о некој, сада толико уобичајеној шали на друштвеним мрежама и интернет порталима!

"Мерцедес" се суочава са забраном продаје аутомобила у Немачкој! Као кад би на пример ЕПС забранили да продаје струју у Србији!

Прочитајте још: Потврђена она народна:" Заклела се земља рају да се тајне све сазнају"! (ВИДЕО)

Али, вест је тачна. Наиме, суд у Манхајму је пресудио у корист ффинске компаније "Нокија" да је "Мерцедес" неовлашћено користио неке њене патенте. И из те тужбе следи да "постоји могућност да Мерцедесу буде забрањена продаја у Немачкој"!

Фото:"Мерцедес"

Према процедури, "Нокија",  да би ова забрана била извршна, мора да покрене нови поступак, који вероватно на основу претходне пресуде, добија, али и да положи и кауцију да би се обезбедила тужена страна да у случају неуспеле тужбе, може да надокнади штету. Како се ради о продаји "Мерцедеса" ова кауција би била позамашна - чак седам милијарди евра.

Прочитајте још: Просечна старост аутомобила у ЕУ је 10 година, а ево како стоји СРБИЈА

У "Нокији" нису желели да кажу било шта о могућој забрани продаје "Мерцедеса", а у окривљеној и утуженој страни кажу да ништа не разумеју!

- Нама је пресуда суда несхтављива и жалићемо се - кажу у "Мерцедесу" уверени да им неће забранити продају у Немачкој.

Иако нема званичних података, неки медији наводе да "Нокија" годишње на име коришћења њених патената за системе аутономне вожње и конекције аутомобила, добија око 1,4 милијарде евра.             

                                       Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas