Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА

Мерлин Монро без ВАЗЕЛИНА није могла да замисли дан: Тајна лепоте лежала је у ОВОМ ПОСТУПКУ! (РЕЦЕПТ)

Према режиму, Мерлин Монро није смела да једе било какве орахе, чоколаду, маслине, остриге или шкољке или храну са високим садржајем соли.

1627986331_pjimage.jpg
ФОТО: Принтскрин/ Јутјуб/ Marilyn Monroe Video Archives
Oglas

Музеј шминке у Њујорку открио је артефакт који открива режим исхране и лепоте Мерлин Монро.

Артефакт, приказан у оквиру изложбе „Pink Jungle: 1950s Makeup in America“ у Музеју шминке, датиран је 17. марта 1959. године и упућен је глумици од дерматолога Ерна Ласла из истоимене козметичке компаније. У овом документу Ласло прописује детаљну рутину неге коже.

Прочитајте још: Овај модел Лубутен штикли важи за НАЈБОЛНИЈЕ ципеле, али жене не могу да престану да их купују! (ФОТО/ВИДЕО)

Режим лепоте Мерлин Монро

Према документу, Монро је морала да опере лице и врат у топлој води и сапуном на бази phelityl-а, пре наношења формуле без уља за контролу површинских масти и минимизирање пора. Након што нанесе уље, треба одмах да га обрише.

 Испод очију је требало да нанесе крему за кожу „у ситним тачкицама, нежно је распоредивши по површини“, а затим је обрише.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gabriel 💎 (@marilyns_guy)

У последњој фази требало је да нанесе пудер за лице који је произвела компанија да задржи хидрирану кожу и обезбеди мат финиш, а затим га очетка након једног минута.

Мерлин је мазала тело вазелином и практиковала тросатне купке за сјајну кожу.

Увече је требало да понови јутарњу рутину, након чега би уследила посебна рутина „пре пензионисања“.

Патриција Шофенхауер, главни историчар компаније Ерно Ласло и службеник за брендирање рекла је у видеу на Инстаграму: „Он (Ерно) је персонализовао сваки рецепт за све своје клијенте, а Мерлин Монро је била на сушнијој страни, тако да можете видети док пролазимо кроз рецепт да сви производи су требали помоћи у хидратацији њене коже. Ево прегледа рецепта:


Уз овај документ налазе се и рецепти за његу коже за Грету Гарбо и Џеки Кенеди.


Неки од производа које је компанија прописала глумици доступни су и данас. Познато је и да је Монро кожу третирала са пуно вазелина и дугим купкама.

„Мерилин ми је рекла: Мажем цело тело вазелином, а затим се сваког јутра купам у тросатној врућој купки. Кожи даје невероватан сјај. Покушала сам то. Скоро сам се удавила “, рекла је раније глумица Рене Тејлор.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by im2nyc718 (@im2nyc.718)

Исхрана Мерлин Монро

Према режиму, Монро није смела да једе никакве орахе, чоколаду, маслине, остриге, шкољке или храну са високим садржајем соли. Вишак соли не само да доводи до проблема попут хипертензије или надутости, већ и дехидрира кожу, чинећи је неуједначеном. Такође може задржати воду, што доводи до натечених очију.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas