Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРИРОДНИ ПРЕПАРАТИ

Мешавина која БРИШЕ ВИРУСЕ и бактерије: Мед и цимет непревазиђени за ЈАК ИМУНИТЕТ

Цимет и мед се већ вековима се користе као природни лек, а посебно у кинеској народној медицини

1615332950_cimet.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Редовна конзумација ових намирнице може дугорочно ојачати наш организам и донети бројне добробити за наше здравље, било да их умутимо у чај или једемо у зобеној каши за доручак. Научна истраживања потврдила су делотворност ова два перпарата, посебно када се користе у комбинацији.

Висок крвни притисак и смањен ниво доброг холестерола додатни су чиниоци који могу повећати ризик од болести кардиоваскуларног система, а мед и цимет их држе под контролом.

Прочитајте још: РУСКИ кардиолог Михајлович открива тајну дуговечности СРБИМА: Шест вежби за ЗДРАВУ КИЧМУ и у десетој деценији живота

Мед је најпознатија природна врста заслађивача, која садржи мноштво ензима, минерала, витамина Ц и Б, нешто мало протеина, органских киселина и мноштво фенола и флавоноида, који имају антиоксидативна својства. Цимет, такође садржи антиоксидансе, али и полифеноле, флавоноиде, минерале, калијум, натријум, магнезијум, гвожђе и витамине А, Ц и Б.

Цимет и мед у комбинацији имају бројна лековита својства, од којих су најзначајнија она антибактеријска, антиоксидативна, антифунгална, антимикробна, а делују и противупално.

Смањују појаву кардиоваскуларних болести

Прочитајте још: Руски лекар ЛАЗАРОВ: Госпина трава помаже код ОНКОЛОШКИХ ОБОЉЕЊА

Мешавина цимета и меда може смањити ризик од срчаних болести, јер директно утичу на повишени лош холестерол и триглицериде. Висок крвни притисак и смањен ниво доброг холестерола додатни су чиниоци који могу повећати ризик од болести кардиоваскуларног система, а мед и цимет их држе под контролом.

Регулишу шећер у крви

Антиоксиданси у меду неутрализирају оксидансе и тако елиминишу оксидативни стрес.....

Конзумација цимета и меда посебно се препоручује дијабетичарима јер регулишу шећер у крви и могу помоћи у превенцији дијабетеса. Бројна истраживања доказала су како цимет смањује ниво шећера у крви јер повећава осетљивост на инсулин и помаже глукози да дође из крви у ћелије.

Прочитајте још: Рецепт за дуговечност руског хирурга ФЕДОРА УГЛОВА који је ОСВОЈИО ПЛАНЕТУ: Позитивне мисли, физички рад и – 100 чучњева

Успоравају старење

Оксиданси, односно слободни радикали утичу на преурањено старење нашег организма, посебно коже. Због оксиданса она годинама постаје осетљивија, појављују се боре, губи еластичност, напетост и природну масноћу па је склонија упалама.

Антиоксиданси у меду неутрализирају оксидансе и тако елиминишу оксидативни стрес, а мед  садржи највише лековитих састојака који помажу у успоравању старења.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas