· · Коментари: 0
ВЕЗЕ

"Ми све радимо УДВОЈЕ, имамо НАШЕ ритуале" и ПРОЂЕ живот са ПОГРЕШНОМ особом!

Боље бити са неким него ни са ким - једна је од заблуда у коју верује 40 одсто популације.

1598198262_Depositphotos_211692272_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

То је показала студија британских научника који су желели да истраже зашто људи остају у лошим, нездравим везама, у којима нису срећни или чак изузетно пате, уместо да прекину такав однос.

Прочитајте још: КОНАЧНО: Откривено шта је узрок неподношљивог ХРКАЊА! Ко ОВО једе НОЋУ СТРУЖЕ

Научници су дошли до сазнања да су томе склоније жене, јер припаднице нежнијег пола често не умеју да кажу "не" партнеру који их психички или физички малтретира, а камоли оном ко не практикује насиље, али их и не усрећује.

Већина испитаница је изјавила да им је тешко да прекину однос у којем нису задовољне, јер немају храбрости да крену даље, плашећи се да неће умети да наставе живот без партнера. Спутавају их заједничке навике, ритуали и онај осећај да све раде удвоје.

Нећу наћи другог!
Велики број испитаница су себе убедиле да ако оду из такве везе, никада никог неће пронаћи и онда радије бирају да ништа не мењају, по цену суза, бола, недостатка љубави, страсти и заноса.
Обично жене остају са мушкарцем који их психички и физички малтретира.

Чак половина оних који остају у лошим везама се воде девизом - "Боље са било ким, него сама". И тако проведу цео живот са особом која се према њима понаша лоше, понижава их, вређа, малтретира или једноставно краде енергију, не покреће, не инспирише.

Прочитајте још: Ево колико се жене ПРИПРЕМАЈУ ЗА ПРВИ СЕКС

Један од честих одговора на питање научника је био да су жене мислиле да ће се њихов партнер променити набоље, па су му дуго пружале шансу, а онда су прошли месеци и године, и ништа се није променило.

Истраживачи су закључили да многе од њих имају "савршено" оправдање за себе и хладан или груб однос дечка/мужа према њима, иако су свесне да саме себе обмањују и да би било најздравије да прекину везу у којој нису срећне.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.