Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТ

Миксер не ваља? Можда га користите погрешно и урадили сте неку од ове ТРИ грешке

Увек прво сипајте течност, па суве намирнице.

1613557636_Depositphotos_332180052_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Меље брзо, меша вешто, за тили час вам "спреми" сос, кашицу, коктел, шејк или смути, и ваша је десна рука у кухињи. Но, да бисте га сачували, морате знати шта ваш блендер "воли", а шта не.

Прочитајте још: Пет индијских ораха пере одећу и скида ФЛЕКЕ!

Ако није од оних модела који могу да ломе лед, ваш мали кућни апарат требало би да меље само мекше воће и поврће, кувано или свеже, ситно исечено. Може да самеље и тврђе, попут шаргарепе, али би у том случају требало уз њу додати још неку мекшу намирницу.

Ако није наглашено да је модел који ломи лед, користите га само за меке ствари.

Увек прво сипајте течне, па тек онда тврђе састојке, остављајте довољно простора, бар четвртину запремине, до врха и држите поклопац руком док миксате. Блендер ослањајте искључиво на чврсту површину, а топле састојке најпре мешајте најмањом брзином. Не покушавајте да њиме мељете сирово месо, јер нећете успети, као ни да умесите тесто, али ће зато јаја за омлет, рецимо, припремити за тили час.

Прочитајте још: ПРОБАЈТЕ: Укусна маринада за месо (РЕЦЕПТ)

Никада немојте потапати у воду део у ком се налази мотор, већ га пребришите крпом и детерџентом, а посуду за мешање лакше ћете очистити ако одмах по коришћењу у њу сипате мало детерџента и топле воде, и укључите блендер на највећу брзину

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas