· · Коментари: 0
СВАДБЕ

Милица открива како да направите свадбу за МАЊЕ ОД 100 ЕВРА

Нема свадбе без Мокоше - Милице Ђукић, инжењера пејзажне архитектуре и хортикултуре, која је осмислила српски еклектични стил украшавања.

MilicaRadojcic.jpg
Милица Ђукић са бидермајером Фото: Милан Радјочић

Овог лета биће у тренду мале свадбе, афрички стил и српски божури. Од боја треба бирати лила и тиркиз, а ако желите луксузно венчање онда црно и златно.

Прочитајте још: Сами гајите свој зачине: На ПРОЗОРУ можете убрати све што желите

Необичан амбијент Фото: М.Р.

Огромне венчанице, велике драперије, дугачки стољњаци са великим машнама, хиљаде ружа и кристала - ове године ће се на тај начин веселити само људи без стила и укуса.

Ове године је Африка у тренду: слободам дружење, боје...

Скупе свадбе нису више модерне, већ мале пославе у кућном амбијенту, уз лични печат без скупе декорације, што значи да читава организација (без хране) не мора да кошта више од 100 евра! Ово лета је модерно направити свадбу за праве пријатеље и у неочекиваном амбијенту.

Луксузно венчање Фото: М.Р.

- Ове године је модерна Африка у смислу начина живота: слободе, смеха, дружење са правим пријатељима, провод на отвореном и свему дати лични печат - каже Милица Ђукић.

Милицин заштитни знак су јабуке, рузмарин и пшеница.
Тиркиз и лила
Боје ове сезоне су тиркиз и лила. Цвет у тренду је божур.

Милицин заштитни знак су јабуке, рузмарин и пшеница, али она верује да аранжмани за свадбу не смеју да буду униформни, предвидљиви, исти. Трендове теба пратити тако што инспиришу и заголицају, али лични печат младе је најважнији, па треба прихватити и узети само оно што младенцима одговара.

- Направите венчање на тераси или у својој башти, спојте различите столове и столице, али никако не поручујте хиљаду истих ружа, већ је боље да млади пар има један цветни аранжман који представља њих - истиче Милица.

Боје ове сезоне су тиркиз и лила. Украсите сто свеже убраним цвећем у пољу или башти, користите беле обичне тањире и провуците кроз свадбу свуда тиркизни детаљ.

Организујте венчање на неочекиваном месту, са различитим столовима, столицама и тањирима, али дајте лични печат!

Она је украшавала свадбе управо на тај начин - за Мексиканце кактуси, за младенце ђурђевак. Она заступа идеју да свадбу теба да укаси цвеће које у тој сезони цвета. Сада су то божури. На тај начин ће свако венчање бити посебно и јединствено, за разлику од оних који се украсе са хиљаду истих белих ружа.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tema Gipsy Folk Bohemian sa paletom crvena/kao osnovna, bordo, zlatno-žuta, zelena kroz trake i materijale, inspirisala me je da se poigram materijalima koje je Petar kupio na jednom posebnom mestu, koje možemo i doživeti kroz iste. Mokoša @milicadjukic_mokosa . . "Afrika je pokret, energija i osmeh. Afrika je divlja, neukrotiva i nežna. Sve ovo oslikava svakodnevni život koji nosimo sa sobom, kroz našu odeću, ukrase i materijale od kojih je sve to napravljeno. Na severu Tanzanije, u podnožju Kilimandžara nalazi se gradić Moši i u njemu pijaca i preko puta nje, na uglu, radnja sa materijalima. Upravo odavde potiču neke od ovih živopisnih tkanina. Vosak, ručna štampa, kanga, kitenge, pamuk, odzvanjaju ulicom i malom radnjom sa bezbroj komada. Platna se prodaju na komad uglavnom, ne na metar, dok se posle pranja suše svuda, a najčešće po zelenoj travi i štrikovima na obali indijskog okeana." Petar @perceee . . Foto: @milanradojicicdotcom #africa #africastyle #mokosabrend #milicadjukic #milicadjukicmokosa #gipsywedding #bohemianwedding #folkwedding #mokosawedding #mokoša #floralstyle #floristinserbia #cvecarka #floristin #inzenjer #dekoracija #weddingtrends2020

A post shared by MOKOŠA (@milicadjukic_mokosa) on

- Када је млада искрена и отворено каже шта је за њу права вредност и открије ко је она може да добије најлепше венчање на свету - каже Милица.

Једна чинија са пољским цвећем и једним тиркизним украсом или бродићем је више шик него кристали и машне који се могу видети на свим свадбама. Свадбу треба да украси детаљ који повезује младенце, који најбоље описује њихову причу, а младенци најбоље знају шта је то.

Прочитајте још: Не експериментишите са егзотичним биљкама, послушајте савете старих СЛОВЕНА и засадите у ВРТУ ових 9 које ће БУЈАТИ

Уколико желите луксузно венчање нека буде црно-бело попут шаха са златним детаљима. Млада у белом, окићена златом и са бидермајером од златне папрати и трске, украшеним само једним црним пером. Свадба се дешава једном у животу, па нека буде посебна!

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.