· · Коментари: 0
НЕВЕРОВАТНО

Милијардер УГРАДИО ЧИПОВЕ у мозак мајмуна, а сада Пејџер МИСЛИМА покреће видео-игру (ВИДЕО)

Макаки мајмун Пејџер, коме је компанија милијардера Илона Маска уградила чипове у мозак, у стању је да покреће видео-игру мислима.

1618404494_majmun-sa-cipom-u-glavi.JPG
Фото: Принтскрин / Yоу Тубе / Неуралинк

Пејџер је "прикључен" на систем компаније "Неуралинк" пре шест недеља и увежбан је да игра више видео-игара у замену за банана смути који добија преко сламчице, преноси РТ.

Током испитивања овог система, снимљена је активност преко више од 2.000 електрода које су уграђене у мождану кору мајмуна, у делу задуженом за покрете руку и шаке, познатом као мотор кортекс. Тај део мозга слао је сигнале бежичним путем, а потом су превођени у алгоритам за машинско учење.

Прочитајте још: Овако би нам ускоро могле изгледати руке, а све због праксе која се отела контроли (ВИДЕО)

Апаратура је потом преводила сигнале из мајмунових неурона како би се игра покретала.

Мајмун је прво научен да игра игру путем џојстика, а потом је, када су током таквих активности забележени сигнали из његовог мозга, они препознати и када је џојстик уклоњен.

Прочитајте још: 10 минута телефонског разговора лечи ДЕПРЕСИЈУ!

Тако је Пејџер могао да покреће видео-игру само својим мислима.

Циљ "Неуралинка" је да омогући парализованим људима да користе рачунаре или мобилне телефоне путем мисли, преко курсора или виртуелне тастатуре. Илон Маск је твитовао како ће касније варијанте овог система омогућити корисницима да употребљавају своје телефоне брже него када би користили руке.

Прочитајте још: Ризиковао је живот како би девојци изјавио љубав, а онда је доживео шок: Ово је прича модерног Ромеа

Такође, навео је да је циљ и комуникација путем овог система и између различитих делова тела. Тако би људи који су непокретни због повреда нервног система, могли поново да проходају.

Маск је навео и да његова компанија намерава да почне испитивања на људима до краја године.

Претходно је компанија Илона Маска уградила чипове и у мозак свиње.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.