Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОВИД

Мислите да сте га изгубили? Доктори кажу да ЧУЛО мириса тестирате са ових 5 намирница

Чињеница је да се код 77% оболеллих од ковида изгуби чуло мириса и укуса, али ако не осећате мирис не чега то не значи да сте оболели од короне!

1609490774_MirisDepozit.png
Фото: Депозитфото
Oglas

Стручњаци напомињу да су намирнице помоћу којих најбоље може да се тестира чуло укуса и мириса - кафа, бели лук, поморанџе, лимун и шећер.

Прочитајте још: Патите од болова у зглобовима: Ево шта би могло да вам помогне

Поузданији од теста
Код 44 % испитаника је губитак чула био поузданији знак короне од  теста. Наука још нема одговор да ли ће и у којем броју случајева губитак овог чула, можда, бити трајан.

Редовно тестирање чула мириса може да укаже на ковид 19 пре него што се појави иједан симптом, а за то могу да послуже бројни производи попут кафе, парфема, босиљка, рузмарина, пасте за зубе са мирисом ментола, ружа.

Прочитајте још: Препознајте прве ЗНАКОВЕ ГРИПА! Ево шта ОБАВЕЗНО треба да урадите

Научници, међутим, напомињу да мирис може да буде оштећен код особа које имају Паркинсонову или Алцхајмерову болест, па би такви тестови могли да подстакну лекаре да испитају и могућност постојања тих неуродегенеративних болести.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas