Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛИЦЕ

Мислите да су ове тачке око очију бубуљице: Истина је потпуно другачија и ево зашто не смете никако да их дирате

Порука је јасна, не дирајте их!

1611064468_Depositphotos_105391068_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Уколико имате ове израслине на лицу, ни случајно не треба да их дирате, упозоравају дерматолози.

- Цеђење свих израслина доводи до пуцања коже због чега сте подложнији инфекцијама и имате још већи проблем од саме бубуљице - каже дерматолог Анди Енгелман. Али неке од тих бубуљица је опасније цедити од осталих.

Прочитајте још: Ови ритуали пред спавање ће вам помоћи да имате здраву и блиставу кожу лица

УРАСЛЕ ДЛАКЕ

Да ли је ова појава иритантна? Несумњиво јесте. А да ли је вредна цеђења? Никако.

- Урасла длака је резултат заробљавања длаке испод коже. Након тога ствара се црвена неравнина на кожи која често сврби и упаљена је, али никада није добра идеја ослобађати длаку пинцетом или је цедити, јер тиме можете да направите већи проблем, инфекцију стафилококама или чак и сепсу. Уместо тога нанесите на то место хидрокортизон који ће смирити упалу и свраб, а потом пилингујте лице да би длака могла сама да изађе - каже Џоел Шлезингер, дерматолог. 

Фото: Депозит

Прочитајте још: Они су ПОПУЛАРНИ, али НИКАКО их не смете испробати

ХЕРПЕС

Само га пипните и прошириће се на остатак лица.

- Изазивач овог стања је вирус херпес симплеx који се преноси додиром. Мали херпес можете да третирате лијеком по препоруци апотекарам али ако видите да се упорно враћа, видите са љекаром у чему је проблем - каже Сххлезингер.

Прочитајте још: Оловка за очи на доњем капку може повећати око, али само ако се нанесе исправно

ГРИЗ (МИЛИЕ)

Ситне беле тачкице на лицу многи мешају са бубуљицама, али у питању је гриз (милие), резултат кератина заробљеног испод коже. Поред тога, узрок могу да буду и претерани рад лојних жлезда, али и опекотина од сунца.

- Цеђењем нећете ништа урадити осим што ћете оштетити кожу, јер се не борите са прљавштином или уљем заробљеним испод коже, већ са заробљеним ћелијама коже. Ако вам сметају, закажите преглед код дерматолога који ће их стручно одстранити - саветује Шлезингер.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas