Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОРИСНО

МИСЛИТЕ ДА УВЕК ОДЛУЧИТЕ ПОГРЕШНО? Ево како да одаберете најбржи ред пред касом у супермаркету

Време је драгоцено, па ће вам ови савети сигурно добро послужити.

1602405102_Depositphotos_34693467_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

У просеку дневно проведемо пола сата чекајући у редовима. Научнице су шокирале те бројке, па су саставили неколико трикова помоћу којих барем више нећете трошити време у реду у супермаркету.

Ево како изабрати најбржи ред на благајни

Станите иза купца који има пуна колица.

Иако вам се овај савет чини поприлично нелогичним, научници тврде да је ефикасан.

Наиме, сваком купцу треба одређена количина времена да поздрави благајника, плати, спакује намирнице у кесе и новац у новчаник. У просеку тај процес траје 41 секунду по особи, а за откуцавање једног артикла потребне су три секунде.

Прочитајте још: Најбоља метода! Сваког дана НЕ РАДИТЕ НИШТА у периоду од 2 сата

Ако станете иза купца са сто намирница у колицима, потрошићете шест минута у реду. Ако станете у ред иза четири особе од којих свака има по 20 намирница, у реду ћете стајати седам минута.

Дакле, редови са мање људи који имају пуна колица померају се брже.

Бирајте редове са леве стране

Научници тврде како се редови са леве стране брже померају зато што су људи углавном дешњаци, па обично иду на касе са десне стране.

Касирке су бољи избор од касира

Доказано је да жене које раде за касом обаве посао брже и ефикасније од мушкараца.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Ово су РАЗЛОЗИ због којих би сви требало да ПЕВАМО ПОД ТУШЕМ

Проверите шта имају купци испред вас

Стакло и чврсти артикли не узимају пуно времена за скенирање, док оно може потрајати са производима у папирнатим или пластичним кесама, јер продавац понекад мора баркод уносити ручно.

На пример, ако неко има флашу млека и сок у својој корпи, брже ће завршити са купњом него купац који има паковање смрзнутог поврћа.

Прочитајте још: У зависности од тога колика вам је ПЛАТА зависи да ли ћете ОБОЛЕТИ

Избегавајте заклоњене касе

Истраживање је показало да продавци који немају добар поглед на купце у реду раде спорије.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas