· · Коментари: 0
САВЕТ

Мислите да вам машина за прање веша "краде" чарапе? У праву сте, ево зашто нестају током прања

Стручњаци деле неколико савета како да спречите овај проблем.

1611756693_Depositphotos_18717335_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Ставили сте да перете веш у машину, укључујући и чарапе, а када сте га извадили неколико њих нисте више могли да пронађете. Питате се, да ли вам машина заиста "краде" чарапе? Нисте луди, чарапе и мање ствари заиста могу да нестану током прања. 

Прочитајте још: Водоинсталатери кажу: Ствари које у дому не смемо да радимо!

У гуми која се налази између врата и унутрашњости машине можете пронаћи готово све чарапе. Наиме, када су врата машине затворена, ова гума их чврсто затвара и не допушта да вода изађе.

Током циклуса прања чарапе могу да се једноставно заглаве између ње и металног дела бубња. 

Осим тога, чарапе и други мањи комади одеће који су "побегли" из бубња током прања могу се пронаћи унутар мађине, само је потребно скинути поклопац.

Прочитајте још: Сад или НИКАД! Она је ЗВЕЗДА ДОМА - модерно и топло, а лако може да се набави

Како бисте се решили овог проблема, стручњаци деле неколико савета:

1. Редовно прегледајте гуму, очистите је и покупите чарапе ако их има. 

2. Немојте затрпавати машину великом количином рубља током прања.

3. Користите малу мрежасту врећицу за прање ситног рубља.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.