· · Коментари: 0
Технологија

Мислите да вам не треба "аутоматско паркирање"? И они су мислили (ВИДЕО)

Само један од десет возача сматра да би доплатио систем за помоћ код паркирања

1596042390_parkiranje-folksvagen.jpg
Фото:"Фолксваген"

Системи за помоћ возачу у савременим аутомобилима су све бројнији. Тако ће вас  аутомобил, ако нежељено напустите саобраћајну траку, звучним сигналом, или "дрмањем" волана  упозорити да се вратите своју траку пре него што буде белаја. Чак ће, код неких возила, сам аутомобил исправити вашу грешку и вратити аутомобил у жељену траку.

Мртви углови нису више ноћна мора возача

Прочитајте још:Са овим електромобилом моћи ћете да одете из Београда до Ниша и назад БЕЗ ДОПУНЕ батерије

Сад све више аутомобила "види" друга возила која долазе из "мртвог угла".

Фото:"Фолксваген"

Нека возила светлосним, нека звучним сигналима упозоре возача, а нека опет закоче! Сада возила сама "пале и гасе" дуга светла, читају саобраћајне знакове, препознају пешаке, бициклисте, коче у изненадним ситуацијама.

Аутомобили сада знају када је време за дуга, а када за кратка светла

Прочитајте још: Погледајте зашто за овај аутомобил Немачка сваком купцу даје 9.480 ЕВРА!

Све је ближи дан када ће возач бити сувишан!

Једна од "асистенција", или помоћ при паркирању, појавила се пре доста година и у међувремену је толико усавршена да је довољно да возач само да знак да хоће да се паркира, и све остало је брига аутомобила. Прецизно ће утврдити да ли има довољно места за паркирање, а затим ће све остале радње, "мотаће" и волан самостално, одрадити тако да је возачу остало да само притисне кочницу када се возило паркира.

Прочитајте још: На чувеном "Тесту северног јелена" није се прославио ни "голф 8" (ВИДЕО)

- Е то је стварно непотребно доплаћивати - каже један од десет анкетираних возача.

Толика самоувереност чуди свакога ко је бар једном затекао свој аутомобил "очешан" на паркингу.
Друштвене мреже су препуне урнебесних видео клипова, фотографија, које доказују да нисмо баш сви рођени возачи.

Прочитајте још: Рођен нови ауто-гигант "Стелантис"!

Ко зна, можда би нека надлежна институција могла да обавеже произвођаче аутомобила, као што је то урадила са неким другим асистенцијама возачу, да и "парк-асистент" буде део обавезне опреме.

                                  ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.