Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
психологија

Млада глумица даје савете о менталном здрављу: Шта можемо да научимо?

Млада вишестрана уметница Селена Гомез последњих година велику пажњу посвећује менталном здрављу, и не устручава се да са јавношћу подели проблеме на које наилази.

1628060286_Depositphotos_192700774_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Једном приликом током укључења на Инстаграму, признала је да пати од биполарног поремећаја, те да је утеху пронашла у истраживању информација и узрока.

Мало је познато да је донела одлуку да један проценат прихода од продаје козметичких производа своје линије Реар Беаутy усмери у фонд за помоћ људима у невољи. Поред тога, покренула је и подкаст Ментал Хеалтх 101, у коме се сви заинтересовани могу упутити у потенцијална решења њихове психичке тегобе. У наставку откријте корисне савете ове даме, која је недавно прославила 29. рођендан.

Савети од менталном здрављу

Едукација

У једном интервјуу Селена је изјавила како сматра да би јој живот изгледао потпуно другачије да је о менталној хигијени учила у школи.

Прочитајте још: Зашто мушкарац крију везу? Два разлога су оправдана, а трећи је ШОКАНТАН

Отвореност

Певачица и глумица верује да када сте спремни да признате како се осећате, успостављате дубље односе са људима, али и показујете им да нису сами.

Отклон од друштвених мрежа

Упоређивање са другим људима, и то кроз призму друштвених мрежа, не само да је штетно, већ и неправедно, сматра Селена. И сама је прошла кроз ту агонију, па је одлучила да направи дигитални детокс.

Прихватање

Помало невероватно, Селена се дуги низ година у везама осећала несигурно, па чак и инфериорно. Стога, њена споменута линија беаутy производа носи назив Раре, а она је дошла у фазу живота када не улепшава фотографије, јер се осећа удобно у својој кожи.

Прочитајте још: Овим ПИТАЊИМА можете да УВРЕДИТЕ ЉУДЕ, а да вам то није била намера

Одмор

Иако јој посао причињава задовољство, понекад јој је потребна пауза и време са породицом и пријатељима, што препоручује и другима.

Стрпљење

Препреке и лекције не могу се савладати преко ноћи, те будите упорни и правите мале кораке на дневном нивоу, закључује ова уметница.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas