Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТ

МЛЕКО може да буде веома опасно, а први знак су АКНЕ

Данас троје од четворо људи лоше реагује на лактозу - главни састојак млека.

1616490125_Depositphotos_65915841_l-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Иако смо одрасли са уверењима да су млечни производи кључни у изградњи јаких костију и здравих мишића, новија истраживања сугеришу да би ове намирнице требало јести ограничено.

Прочитајте још: НЕ БАЦАЈТЕ ПРВУ ВОДУ у којој сте КУВАЛИ ПАСУЉ, чисто је БЛАГО! Ево за шта може да се користи!

Симптоми интолеранције на лактозу могу да укључују мучнину и у тежим случајевима повраћање након конзумације већине млечних производа који је садрже - сладолед, сир, млеко...

Још једна од ствари на коју су указала истраживања је и повезаност конзумације млечних производа са проблемима коже. Хормони које можемо да пронађемо у комерцијалним млечним производима могу да погоршају тен и проузрокују стварање акни.

Лактоза
У случају интолеранције на лактозу, млечни производи могу да изазову и пролив, грчеве и надутост.
У млечне производе се додаје хормон раста.

На листи лоших негативних дејстава комерцијалних млечних производа је и то што се у њих обично додаје хормон раста. Верује се да ти хормони могу да поремете ниво инсулина и посредно проузрокују проблеме с кожом.

Прочитајте још: Болове у мишићима уклања ЈОРГОВАН (9 рецепата)

Према неким истраживањима, дуготрајно конзумирање млечних производа може да доведе и до развоја одређених врста рака. Најчешће се спомињу рак простате и рак дојке, али треба узети у обзир то да је већина ових истраживања још увек епидемиолошка, што значи да гледају односе, а не узроке појединих појава.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas