Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЉУБАВ

Многи имају ЈО ЈО ВЕЗУ са партнером, а не знају колико је ОПАСНА по ЗДРАВЉЕ

Гуши вас веза, доста вам је свађа са партнером, а не знате како да се "ишчупате" из нездраве везе?

1598258258_Depositphotos_378833328_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Веза са партнером са којим се стално свађамо, растајемо, миримо и састајемо, временом постаје терет. Доживљавамо га као камен око врата који нас вуче на дно, али опет не можемо тек тако да га "збацимо" да бисмо изронили на површину воде и удахнули ваздух пуним плућима.

Прочитајте још: Када вам СКОЧИ ПРИТИСАК одмах почните да ПЛЕШЕТЕ или отворите НОВЧАНИК

Да ли опстају ове везе?
Понекад да, али најчешће се дешавају када су људи млађи, па се догађа да они након таквих веза одрасту и пожеле зрелије моделе односа. Јо-јо везе исцрпљују партнере. Међутим, дешава се и да они заснују породицу, верујући да ће деца учврстити заједницу, па се тако ситуација додатно компликује.

О распрострањености феномена јо-јо везе, која подразумева много раскида, помирења и топло-хладних емоција, довољно говори то што је већ добила свој назив у психологији.

- Особе које су склоне оваквим везама карактеришу емоционална нестабилност, незрелост и немогућност да се за однос заиста определе - каже Елена Кузмановић, психолог.

Постоји патолошка привлачност у бежању...

Овим људима је увек потребан "план Б", нису добре у решавању конфликта и толерисању непријатности, због чега стално проналазе решење у бежању из односа. Такође, постоји и нека врста патолошке привлачности у томе да се партнер стално изнова осваја и враћа у однос.

Драма: свађа и сузе, па смех и пољупци Фото: Депозит

- Често се може чути да се такав однос описује као "страствен", док је права реч за њега - дисфункционалан - истиче Кузмановићева.

Прочитајте још: Мушкарци ПАРКИРАЈУ ауто за 15 секунди, али ЖЕНЕ су ипак боље У ОВОЈ СТВАРИ

За неке људе је оваква веза врста пражњења и пуњења, динамика у односу, али за зрелије особе такав однос представља извор стреса који исцрпљује дуготрајно и доводи до разних психосоматских тегоба.

Причају о великој љубави
Добро у свађама је што воде ка дефинитивном раскиду, али то може да траје годинама и да потпуно изнури партнере. Људи који су у таквим везама сигурно би говорили о великој љубави, јер је потребно наћи прикладно оправдање зашто то раде себи.
Сигурно су се свађали и родитељи...

- Нажалост, то су често особе које су у примарним породицама имале родитеље који су се често свађали, па су стварали слику да љубав и партнерство заправо тако изгледај -  каже Кузмановићева.

Овакав однос се може препозанти од самог почетка.

Прочитајте још: Време је да се СУОЧИТЕ са истином! Ево зашто су мушкарци ЛУДИ ЗА ПЛАВУШАМА

- Уколико од почетка видимо склоност ка драматичним одласцима током свађа, ако је сваки сукоб преувеличан и чини се као да се стално боримо на живот и смрт, ако се стално прети раскидом и ако је једино решење конфликта да неко некога остави - закључује Кузмановићева.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas