· · Коментари: 0
СЛАТКО

Многима омиљени слаткиш: Како се прави ПАВЛОВА ТОРТА? (РЕЦЕПТ)

Корак по корак до савршене торте.

1615109420_Untitled.jpg
Фото: Принтсцреен/ Дидy Китцхен

Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy китцхен, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.

Састојци:

Кора

  • четири беланца
  • 190 гр. шећера
  • 1/2 кашичице сирћета

Фил

  • 4 жуманца
  • 1 пудинг од ваниле
  • 2 кашике брашна
  • 2 кесице ванил шећера
  • 5 кашика шећера
  • 500 мл. млека
  • 100 гр. путера/маргарина
  • 200 мл. киселе павлаке
  • 2 кесице шлага (или 200 мл. слатке павлаке)
  • 300 гр. воћа малине, купине, боровнице

Прочитајте још: Савршен деликатес: Не можете одолети неприкосновеном Чоко оранж чизу (ФОТО)

Упутство за припрему

Умутите беланца, кад добијете чврсту пену, додајте шећер (ову количину шећера додајте из 3 пута). Када сте добили чврст снег, додајте сирће, касику екстрата ваниле и мутите јос 4 - 5 минута.

На плех ставите папир за печење и од беланаца формирајте круг 30 цм. Пеците кору у загрејаној рерни на 150 степени 50 минута, затим смањите рерну на 120 степени и пеците јос 20 минута.

Прочитајте још: Идеја за ручак: Како се прави ДОМАЋА СУПА СА ПИЛЕТИНОМ? (РЕЦЕПТ)

У шерпицу сипајте 400 мл. млека, пустите да проври. Док се млеко кува, у неку чинију сипајте 100 мл. млека, жуманца, шећер, ванил шећер, пудинг и брашно, све лепо измешајте. Сипајте у прокувало млеко и мешајте све време (као кад кувате пудинг). Када се лепо згуснуло склоните са рингле и оставите да се добро охлади. Умутите путер/марагарин, додајте охлађен фил и киселу павлаку. Све састојке лепо сједините. На кору ставите фил, затим умућени шлаг/слатку павлаку и воће поређајте од горе. Оставите је 24 сата у фрижидеру. Пријатно!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.