Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РЕШЕЊЕ

Мобилни вам је упао у воду? Стручњаци кажу да би ово могло помоћи, а НИЈЕ ПИРИНАЧ

Ако вам је мобилни икада упао у воду или сте га залили неком течношћу, нисте једини у томе.

1618256159_Depositphotos_321066570_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Према писању портала Сциенце Алерт, чак 25 посто корисника паметних телефона суочило се са тим проблемом. 

Срећом, то не значи да сте остали без мобилног. Стручњаци саветују да покушате да га спасите у неколико корака. 

1. Одмах искључите уређај.

2. Ако је ваш мобилни водоотпоран, а ви сте га потопили или залили течношћу која није вода, стручњаци из области мобилних телефона препоручују да га исперете у чистој води (али не директно испод славине јер га тако можете оштетити). 

Прочитајте још: "Подржава ставове да је жена подложна, послушна, пасивна...": Аппле мења Сири

3. Добро обришите мобилни папирним убрусима или меканом крпом. 

4. Лагано га протресите да бисте избацили воду из отвора за пуњач, али припазите да га не тресете прејако јер тако можете утерати течност дубље у унутрашњост телефона. 

5. Извадите СИМ картицу. 

6. Употребите ваздух под притиском за издувавање воде. Немојте мобилни сушити феном јер топлина може да оштети гумене делове, али и екран. 

Прочитајте још: Млади потврдили: Ако користите ових 10 емотикона, то је знак да сте стари

7. Осушите мобилни, посебно отворе за прикључке испред вентилатора. 

8. Мобилни спремите у херметички затворену посуду испуњену пакетима силикагела (то су они пакетићи који долазе са новим ципелама или торбама) или другог средства за сушење које ће помоћи да се упије влага. 

9. Не пуните мобилни док не будете сигурни да је потпуно сув јер пуњење уређаја у којем још има течности може да проузрокује додатну штету. Из Апплеа саветују да причекате бар пет сати након што вам се учини да је телефон сув. 

Прочитајте још: Мобилни телефон је прљавији од даске на WЦ шољи: Ево како се чисти

Ако вам ови кораци не помогну и мобилни вам се не укључи, не покушавајте да га сами отворите, већ се за помоћ обратите сервису. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas