Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРИРОДНИ ПРЕПАРАТИ

Моћна ЧУВАРКУЋА: Украшава дом, чува укућане и ЛЕЧИ БРОЈНЕ БОЛЕСТИ (РЕЦЕПТ)

У народној медицини користи се због својих антиупалних и диуретичких својстава. Примјењује се у облику сока, облога, масти, тинктуре или чаја

1621180043_Depositphotos_200324920_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Чуваркућа је биљка која се од давнина користи као природни лек за многа обољења. У народној медицини користи се због својих антиупалних и диуретичких својстава. Ово је и биљка која лечи миоме и цисте материце, али и многе друге болести. Она лечи  бронхитис и менструалне тегобе.

Познато је колико је чуваркућа ефикасна за разне кожне проблеме при спољашњој употреби, али врло је ефикасна и када се једе.

Прочитајте још: Пошто је деци обезбедио куће и станове, Дејан Миленковић из Борача је себи подигао гробницу са "гарсоњером" (ФОТО)

Смирује и стабилизује нервни систем, извлачи из учмалости и повећава радну способност. Свеже цеђен сок јача отпорност организма, помаже при лечењу чира на желуцу, разних упала слузокоже, лечи главобољу, астму, костобољу, болести срца и крвотока, повећава крвни притисак, лечи грип и ангину.У новије време сок од свеже биљке користи се код гнојне упале зубног меса и упале грла. Белоруски стручњаци препоручују свежи сок чуваркуће са медом код срчаних мана.

Тинктура од чуваркуће
Свеже листове уситнити и потопити у истој количини 70-постотног алкохола или добре домаће ракије. Трипут дневно узима се 15  до 20 капи у пола чаше воде код чирева или након операције желуца.

Облог за курје око

Уколико имате проблем са курјим оком, потребан вам је један лист чуваркуће са кога ћете склонити корицу, горњи меснати слој, а затим лист поставити на курје око и фиксирати фластером како се не би померао. Најбоље би било да облог привијете током ноћи док спавате, јер ћете на тај начин бити бољи ефекат услед мировања.

Прочитајте још: Тито је знао, а видовњакиња најавила: ЗЛАТНА ВОДА у Змајеву открива Атилин гроб

Уколико се курје око налази дубоко потребно је овај процес поновити неколико вечери узастопно како би се скроз уклонио. Облога од листа чуваркуће помаже утолико што ће кожа око куријег ока омекшати, па ће бити могуће несметано вађење курјег ока.

Маст за повреде и подливе

За припрему лековите масти потребна је 1 шака ситно исецканих листова чуваркуће и 200 грама масти. Маст опрати у девет вода. У једној шерпи  помешати све састојке. На лаганој температури отопити маст, без кувања. Чим се отопи склонити се са ватре и оставити 12 сати да одстоји. После тога се маст поново лагано загреје да постане течна, процеди се и стави у теглицу. Чувати у фрижидеру. 

Прочитајте још: Када гроб буде нађен СВЕТ ЋЕ ПРЕСТАТИ ДА ПОСТОЈИ: Како је сахрањен највећи освајач и какве везе са тим има КАМИЛА

Маст од чуваркуће је лековита за ране које су настале од ударца и пригњечења, отоке и против сунчевих пега и флека на кожи, убоде инсеката, фистула и гнојних рана које дуго не зарастају.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas