· · Коментари: 0
ПРИРОДНИ МЕТОДИ ЛЕЧЕЊА

Моћна КОПРИВА! Чисти крв, лечи анемију и помаже код ЛЕУКЕМИЈЕ

Ова коровска биљка већ вековима се користи у алтернативној, народној медицини и као превенција и као лек...

1625923307_Depositphotos_6489950_s-2019.jpg
Фото: Депоситпхотос

Самоникла коровска биљка коприва у народу је чувена по својим лековитим својствима, посебно узевши у обзир чињеницу да је сваки део ове биљке лековит – лист, корен и семе.

Обзиром на обиље витамина који су садржани у младим изданцима ове биљке, у народу чувена жара успешно се користи у лечењу анемије, упале мокраћних канала, спречава упалне процесе у организму и делотворна је против најтежих обољења, канцера панкреаса и леукемије.

Чај за простату
За лечење ткива простате, смањења упале у мокраћним каналима или код других упалних процеса у организму, користи се чај од корена коприве. Чај од корена коприве се припрема тако да се 20 грама корена коприве кува 10 минута у 500 милилитара воде. Након што се скува, напитак је потребно процедити и пити три пута дневно пре главних оброка.
 Коприва је богата и флавоноидима, који одлично делују на рад организма и јачање имуног система...

Прочитајте још: ШОКАНТНИ подаци - РАСТЕ отпорност на АНТИБИОТИКЕ: Широм Европе сваке године УМРЕ најмање 33.000 људи због тога

Коприва садржи велику количину гвожђа, а поред минерала гвожђа богата је и витаминима Ц, К, минералима магнезијумом, калцијумом, фосфором. Осим тога, садржи и хлорофил, танине, слузи, каротеноиде.  Коприва је богата и флавоноидима, који одлично делују на рад организма и јачање имуног система.

О богатству витамина и минерала који се садрже у овој коровској биљци, пола килограма коприва има три пута више провитамина А од дневне потребе људског организма.

Прочитајте још: Дијета којом се губе килограми и спречавају НАДУТОСТи гасови (ЈЕЛОВНИК)

Здравствене добробити коприве

Још су стари Грци препознали лековитост коприве и користили је у сврху масаже против болова узрокованих реумом и остеопорозом. Она се сматра најпознатијим природним леком против анемије, односно малокрвности. Повољно утиче на стабилизацију шећера у крви, а захваљујући диуретском дејству и на регулацију крвног притиска.

Сок од коприве
Осим чаја, од коприве можете припремити сок, тинктуру или супу. Сок од коприве припрема се тако што је потребно најпре добро опрати 30 тек убраних врхова младих коприва и ставе у воду да одстоје. У воду је потребно додати и 2 лимуна и три поморанџе исечене на кришке, као и 80 грама природног заслађивача.Воду количински можете додати по жељи. Ако желите да сок буде јачи додајте мање воде, ако желите да буде слабији додајте више воде. Након тога све састојке добро изгњечите. Сок је спреман за употребу.
Делотворна је и код болести дијабетеса, проблема са бубрежним каменцом, упалама мокраћних канала, анемије, кожних болести, повећања простате...

Прочитајте још: Ротациона ДИЈЕТА за јул: Најлакши начин да изгубите килограме

Поспешује варење и излучивање токсина из организма. Она позитивно делује на проблем са алергијама, прехладом, гихтом, реумом, ишијасом, болести јетре, жучи и слезене, код лоша пробава, чира на желуцу и дванаестопалачном цреву.

Делотворна је и код болести дијабетеса, проблема са бубрежним каменцом, упалама мокраћних канала, анемије, кожних болести, повећања простате. Убрзава метаболизам, јача имунитет, спречава упале, зауставља крварење. Подстиче обнову ћелија па тако помаже и код обнове хрскавичног ткива.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.