Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Моћни напитак од ТРИ састојка: Бели лук, ђумбир и мед повратиће вам енергију и подићи ће имунитет

Бели лук, ђумбир и мед су добитна комбинација када је подизање имунитета у питању.

1614870333_Depositphotos_67310829_xl-2015.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Бели лук је најраспрострањенија зачинска биљка која се користи у целом свету. Поред специфичног укуса, верује се да лечи и многе болести.

Прочтајте још: У умереним количинама одлична је за човеково здравље: Ово су све добре стране СЛАНИНЕ

Бели лук делује антибактеријски, а може смањити високи крвни притисак и холестерол. Он ће ублажити и болести попут: прехлада, грипа, гљивичних инфекција, путничког пролива, а повољно делује и при ублажавању симптома остеоартритиса, дијабетеса и повећане простате.

Најбољи је сиров
Бели лук јача имунитет и помаже телу да се очисти од токсина. Најбоље га је корисити сировог јер је у супротном отежана апсорпција свих његових хранљивих састојака. 

Ђумбир

Ђумбир је чудесни зачин који има моћна лековита својства. Лекари истичу да би он требао да буде део свакодневне исхране. Ђумбир се највише корисити у источњачким културама, и додаје се разним врстама воћа и поврћа. 

Прочитајте још: Свакодневно конзумирање јабука носи бројне бенифите, а два су најважнија - смањен ризик од астме и настанка дијабетеса

Ђумбир је један од најбољих извора антиоксиданата

Рецепт: бели лук, мед и ђумбир

За овај моћни напитак потребана вам је главица белог лука, комадић ђумбира, кашичица меда и чаша топле воде. Бели лук изгњечите, а комадић ђумбира изрендајте на ситно. Додајте кашичицу меда и добро промешајте. Мешавину додајте у чашу топле воде и још једном све добро измешајте. За бољи укус и јаче деловање у овај напита можете исцедити и пола лимуна, пише центарздравља.хр

Свакодневно узимајте ову комбинацију на празан желудац јер ћете се осећати здравије и бити пуни енергије.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas