Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
собно цвеће

Мојсијева торбица у цвету крије поклон за вас: Лако се одржава и успева свима! (ФОТО/ВИДЕО)

Биљка која вам неће задавати муке око одржавања, а уживаћете у живописној боји листова.

1625729974_Untitled.png
ФОТО: Принтскрин/ Јутјуб/ It’s me Rebecca B
Oglas

Уколико тражите идеју за наредну биљку којом ћете увеселити дом или пријатеља, "мојсијева торбица" ће бити одличан избор.

Латинског назива Tradescantia spathacea, потиче из Мексика, а током година је постала једна од најпопуларнијих собних биљки и то не без разлога.

Прочитајте још: Собно цвеће ПИНК боје: Шест биљака које плене живописним шарама! (ФОТО/ВИДЕО)

Нега мојсијеве торбице

Једноставна је за одржавање и успева свима. Воли сунчана места.

Треба је заливати умерено и редовно, довољно да је земља благо влажна али не потпуно натопљена. Прија јој већа влажност ваздуха тако да је треба повремено орошавати.

Брзо напредује и цвета већ у првој години. Цветови су беле боје и налазе се у тзв. торбицама. Кад прецвета у торбицама остављају семе од којег могу да се добију младе биљке које можете да пресадите у посебне саксије.

Због своје занимљиве комбинације зелене и љубичасте боје листова, мојсијева торбица је посебно цењена биљка. Да би листови били карактеристичних, јарких боја биљка мора бити постављено на место где има обиље природне светлости али да је заштићена од директног сунца. Може да поднесе и полусеновите позиције али у том случају листови ће бити блеђе боје.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas