· · Коментари: 0
ОПРЕЗ

Можда сте и ви у РИЗИЧНОЈ групи? Ово су послови који највише ДЕБЉАЈУ

На послу проводимо минимално осам сати, а другу трећину дана би требало да преспавамо и остатак времена да проведемо што активније и здравије.

1618240769_business-meeting-5395567_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

Стварност је ипак другачија и наш посао увелико утиче и на наше здравље.

С обзиром на време проведено на столици и ниво стреса, ови послови највише нарушавају витку линију и здравље:

1. Адвокати

Висок ниво стреса и неуредан пословни ритам који често води прекомерном преједању без правилног распореда.

2. Социјални радници

Један у низу послова у којем људи обично осам сати седе, с кратким паузама за шетњу, а ручак често једу за радним столом.

Прочитајте још: Припремите тело за лето! Уз помоћ ових састојака уклоните СТРИЈЕ!

3. Дизајнери, архитекте, писци

Кад заседну, често седе и дуже од осам сати, прескачући оброке да би се накнадно напунили превеликим порцијама.

4. Административни радници

Као и остали бирократски радници којима је посао везан уз рачунар и папирологију.

 5. Научници

Још једна група која је погођена седалачким послом, поготово они који се својим истраживањем баве на једном месту, због чега јако мало шетају док раде.

Прочитајте још: Зашто нам се тражи слатко? Постоје ТРИ добра разлога!

6. Полицајци

Махом због стреса којим се излажу, па се преједањем и једењем између оброка, нарочито нездраве хране "са улице", бар делимично покушавају да реше стреса.

7. Маркетинг, ПР, медији

Такође послови који захтевају дуго седење, често стресни и "неуредни".

8. Политичари

Осећају велики стрес, плус, знамо како се политичари часте, па је јасно да често не могу да одоле и зато барем храном лече накупљени стрес.

Прочитајте још: Трикови за сигурне резултате: Храните се здраво и јефтино

9. Возачи

Седење без пауза и без оброка за пут такође нису најсјајнији избор.

10. И још многи други...

Наиме, могло би се још набрајати и набрајати. Стога, потрудите се да устанете што чешће, пијете више воде, доносите себи здравија јела од куће, кафу замените чајевима и покушајте да увече бар мало раније легнете.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.